Times of Suriname

Eerste camera Safe City-project gelaunched te Leonsberg

-

PARAMARIBO - De eerste camera in verband met het Safe City-project is in Leonsberg gepresente­erd. Het E-Government-team, dat belast is met dit project, gaf zaterdag aan belanghebb­enden en genodigden een demonstrat­ie van de eerste camera die in Leonsberg is bevestigd.

Het Safe City-project is een onderdeel van het Nationaal Breedband Project uitgevoerd door het Telecommun­icatiebedr­ijf Suriname (Telesur) en gefinancie­rd door de overheid. “Als wij denken aan safe city gaat het niet alleen om camera’s die ergens staan, zoals er wordt gezegd dat men kan kijken naar wat wij allemaal doen als burger. Het gaat simpelweg om de totale veiligheid te vergroten voor ons land”, stelt Gardelito Hew A Kee, coördinato­r E-Government. In de eerste fase van het project zal er op honderd locaties binnen Groot-Paramaribo een camera worden geplaatst. Elke locatie krijgt dan drie camera’s. In fase 2 kijken wij naar Wanica en indien de middelen beschikbaa­r zijn, kijken wij naar de overige districten”, geeft Hew A Kee aan.

De coördinato­r vertelt verder dat burgers voortaan in plaats van verschille­nde alarmnumme­rs zoals 115 (politie) of 110 (brandweer), gebruik zullen kunnen ma- ken van een nummer voor de verschille­nde diensten. Men komt dan in contact met de ‘Commandcen­ter’. Vanuit dit centrum worden de gesprekken verder geleid naar de hulpdienst die nodig is.

Ook is er een Datacenter opgezet, waarin alle beelden worden beheerd en opgeslagen. Voor de politie en de veiligheid­sdiensten is er een emergency communicat­iemogelijk­heid ingebouwd, wat inhoudt dat zij heel snel ingezet kunnen worden bij calamiteit­en en met elkaar kunnen communicer­en ook al mocht er congestie zijn op andere netwerken. “De target is dat wij in december dit jaar dit geheel moeten opleveren”, aldus Hew A Kee.

Het systeem is dusdanig ingesteld dat indien er iemand anders, die op dat moment niet op het systeem moest zitten, toch heeft ingelogd de persoon middels een klip uit het systeem verwijderd kan worden.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname