Times of Suriname

Grasbrand mondt uit in woningbran­den

- Door Wiedja Jagan

PARAMARIBO - Een grasbrand aan de Johan Chinweg te Hanna’s Lust mondde zaterdag uit in woningbran­den. Brandweerv­oorlichter Olton Pinas zegt aan de krant dat de brandweer door kordaat optreden kon voorkomen dat de woningen geheel afbrandden.

Zaterdag rond 17.24 uur kreeg de brandweer de melding binnen van een grasbrand. Toen zij rond 17.37 uur ter plekke aankwam, zag zij dat er brand woedde op een open perceel aan de Hanna’s Lustweg grenzend aan de Johan Chinweg. Volgens Pinas was men bezig te vuil te verbranden, wat tot gevolg had dat het overige gras ook in brand vloog. De grasbrand sloeg op den duur over naar twee woningen die op twee afzonderli­jke percelen staan. De brandweer moest gauw de vlammen doven, waardoor voorkomen is dat de huizen in vlammen opgingen. Beide woningen liepen wateren schroeisch­ade op. Het is niet bekend of de huizen verzekerd zijn. Er deden zich geen persoonlij­ke ongelukken voor. Buurtbewon­ers probeerden met man en macht de woningen te redden nog voordat de brandweer ter plekke aankwam. Pinas zegt dat er vele waarschuwi­ngen vanuit de brandweer zijn geweest om geen vuil en gras te verbranden. Hij waarschuwd­e reeds dat er gevallen zijn geweest waarbij grasbrande­n hebben geleid tot woningbran­den. Pinas doet een beroep op de gemeenscha­p om de tips van de Brandweer stipt op te volgen om geen vuil te verbranden, want het gaat gepaard met alle gevaren van dien.

 ??  ?? Een grasbrand aan de Johan Chinweg leidde zaterdag tot twee woningbran­den. De brandweer voorkwam echter dat de woningen volledig in vlammen opgingen. (Action-foto WJ)
Een grasbrand aan de Johan Chinweg leidde zaterdag tot twee woningbran­den. De brandweer voorkwam echter dat de woningen volledig in vlammen opgingen. (Action-foto WJ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname