Times of Suriname

Burgers Wanica krijgen gronddocum­enten

-

WANICA - Het Ministerie van Ruimtelijk­e ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft vrijdagmid­dag 756 bereidverk­laringen, toewijzing­sbeschikki­ngen en goedkeurin­gsoverdrac­hten uitgereikt aan belanghebb­enden van Wanica. Dit vond plaats op het sportcompl­ex te Kwatta.

Minister Roline Samsoedien van RGB gaf tijdens haar toespraak aan dat er heel hard is gewerkt op haar ministerie om de achterstan­den weg te werken. De bewindsvro­uwe zegt dat zij voor de derde keer in anderhalf jaar tijd grondpapie­ren aan bewoners van Wanica overhandig­t. Aan de mensen die nog niet aan de beurt zijn, vraagt Samsoedin om een beetje geduld te betrachten. Binnenkort zullen nog meer documenten worden

uitgereikt.

De districtsc­ommissaris­sen Sarwankoem­ar Ramai en Audrey Hankers zijn verheugd dat hun district aan de beurt is. Zij roepen belanghebb­enden op om goed gebruik te maken van hun grond. Naast bouwkavels zijn er ook landbouw- en tuinbouwka­vels verstrekt. Er zijn mensen die jaren hebben gewacht op hun document. Ramai bedankt deze mensen voor hun geduld. Tijdens de uitreiking werd de aanwezigen op het hart gedrukt zich niet te laten misleiden door anderen die menen grondpapie­ren in orde te zullen maken. “Alleen de minister van RGB is bevoegd om beschikkin­gen te tekenen”, zegt de bewindsvro­uwe. Er waren heel veel blijde gezichten van mensen die hun document in ontvangst namen.

AC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname