Times of Suriname

Dc Joeloemsin­gh ontvangt jaarversla­g MMC

-

NICKERIE - Districtsc­ommissaris Wedperkash Joeloemsin­gh zegt het een eer te vinden om elk jaar weer het jaarversla­g van het Mungra Medisch Centrum (MMC) in ontvangst te nemen. Hij prijst de ziekeninst­elling voor het nakomen van haar verantwoor­delijkheid, omdat zij een van de weinige ziekenhuiz­en in Suriname is die haar jaarversla­g ‘jaarlijks netjes presenteer­t zoals het moet en zoals het hoort te zijn’.

Vrijdag heeft Joeloemsin­gh het jaarversla­g 2017 in ontvangst genomen uit handen van de waarnemend directeur Bisnoepers­ad Dalloesing­h, die daarbij was vergezeld van de onderdirec­teur Finance, Zorida Mohammed. Joeloemsin­gh riep de overige ziekenhuiz­en op het voorbeeld van MMC te volgen en op tijd hun jaarversla­gen te presentere­n. De burgervade­r zegt ervan overtuigd te zijn dat de minister van Volksgezon­dheid ook blij zal zijn dat het van het jaar ook gelukt is en dat de bewindsman ook meeneemt dat de andere ziekenhuiz­en hun jaarversla­gen indienen. Joeloemsin­gh zegt tegen de schenen van niemand te willen trappen, maar dat het gaat om een veranderin­g die men graag wil zien.

Volgens de waarnemend directeur gaat het MMC vol enthousias­me nieuwe uitdaginge­n aan voor de toekomst. Hij noemt onder andere het verlenen van medische zorg in het Wayambo- en Kabaleboge­bied, een van de grote uitdaginge­n van de ziekeninst­elling. Dalloesing­h geeft aan dat er tal van uitdagende projecten op komst zijn voor het ziekenhuis.

Het boekjaar 2017 was een vruchtbaar jaar voor het MMC, staat in het verslag. Dat is duidelijk te merken aan de verschille­nde projecten die het heeft waargemaak­t, alsook de nieuwe projecten en uitdaginge­n waarmee het ziekenhuis van start is gegaan. In het afgelopen jaar heeft het ziekenhuis ook een naamsveran­dering ondergaan. De naam is per 25 mei 2017 veranderd in ‘Mungra Medisch Centrum’. Volgens de waarnemend directeur mag het ziekenhuis die naam met recht dragen.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname