Times of Suriname

Courtois verklaart absentie

-

VOETBAL - Na een lange transferso­ap koos Thibaut Courtois er deze zomer voor Chelsea te verlaten voor een avontuur bij Real Madrid. De 26-jarige Belgische doelman zette met die overstap kwaad bloed bij een deel van de aanhang van de Engelse topclub en dat doet hem nog altijd veel pijn, zo laat hij zaterdag weten.

Courtois had naar eigen zeggen in maart van dit jaar reeds zijn zinnen gezet op een transfer. Chelsea weigerde aanvankeli­jk gehoor te geven aan zijn vertrekwen­s, maar vorige maand vond men voor naar verluidt 35 miljoen euro toch een akkoord met Real Madrid over een overgang van de keeper. De manier waarop Courtois Stamford Bridge uiteindeli­jk verliet, leidde tot woede bij de achterban. Zo bleef hij weg op de training, terwijl hij wel verwacht werd. “Het maakt me verdrietig en vanzelfspr­ekend kennen de fans niet de volledige waarheid”, wordt hij geciteerd door Sky Sports. “Ik had de keuze in maart al voor mezelf gemaakt en ik had verwacht dat de club dat zou accepteren”, vervolgt Courtois. “Toen de transfer eenmaal afgerond was, bleef ik weg omdat ik de sfeer in het team niet wilde verstoren. Ik wilde niet als vergif dienen. Het is spijtig hoe het gelopen is, want ik houd van Chelsea. Ik heb er graag gespeeld en ik hoop dat de benadering van de supporters jegens mij ooit weer anders zal zijn.”

Courtois stond uiteindeli­jk zeven jaar onder contract bij The Blues, al speelde hij in die periode nog wel drie seizoenen op huurbasis voor Atlético Madrid. “Ik zal altijd met veel plezier terugkijke­n op mijn periode bij Chelsea, maar ik had de kans om in Spanje weer dichter bij mijn kinderen te zijn. Dat was voor mij erg belangrijk. Ik weet dat veel Chelsea-supporters mijn beslissing zullen begrijpen. Ik wens hen het beste en het doet me deugd dat de club zijn eerste vier wedstrijde­n van het seizoen gewonnen heeft. Ik hoop dat ze de titel kunnen winnen.” (VP)

 ??  ?? Thibaut Courtois wilde al in maart bij Chelsea vertrekken, maar de club werkte niet mee aan een transfer. (Foto: Goal)
Thibaut Courtois wilde al in maart bij Chelsea vertrekken, maar de club werkte niet mee aan een transfer. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname