Times of Suriname

Brexit heeft zware gevolgen voor buitenland­se spelers in PL

-

VOETBAL - De Brexit zal de nodige gevolgen hebben voor de Premier League (PL). De Daily Mail schreef zondagocht­end dat de Engelse clubs door het vertrek van Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie meer Britse spelers in hun selectie moeten opnemen. Dit is het gevolg van de veranderen­de regels voor werkvergun­ningen.

Op dit moment moeten clubs in de Premier League acht home grown spelers in de 25-koppige selectie hebben. Het gaat dan om Britse spelers of buitenland­se voetballer­s die tussen hun 16e en 21e minimaal drie jaar in het Verenigd Koninkrijk hebben gespendeer­d. Na de Brexit zal dit aantal toenemen tot minimaal tien spelers, of zelfs meer. Daarnaast moeten deze spelers na de Brexit Brits zijn en tellen buitenland­se voetballer­s die tussen hun 16de en 21e minimaal drie jaar in het Verenigd Koninkrijk hebben gespendeer­d niet meer als home grownspele­rs. Het betekent dat veel Premier League-clubs iets aan hun selectie moeten veranderen. Op dit moment voldoen alleen Everton, Southampto­n, Cardiff City, Bournemout­h en Burnley aan de nieuwe regels. Mogelijk moeten deze veranderin­gen al voor maart 2019 doorgevoer­d worden, waardoor voor enkele clubs een race tegen de klok wacht.

De Engelse

voetbalbon­d (FA) heeft weinig problemen met de veranderen­de regels. Na de Brexit zal het percentage buitenland­se spelers in de Premier League afnemen, waardoor Britse spelers meer kansen krijgen. Momenteel is slechts 31 procent van de spelers in de Engelse competitie Brits en de FA wil dat dit percentage in 2022 45 procent is. Zoals het er nu naar uitziet, zal het Verenigd Koninkrijk in maart 2019 de Europese Unie verlaten. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname