Times of Suriname

Fans klauteren in lichtmaste­n voor kwalificat­iematch Afrika Cup

-

VOETBAL - Waanzinnig­e taferelen vonden zondag plaats in Gambia, waar Algerije op bezoek was voor een kwalificat­iewedstrij­d van de Africa Cup. In het Independen­ce Stadium van Bakau werd de aftrap anderhalf uur uitgesteld, nadat de veiligheid van de fans in gevaar kwam. De voetbaltem­pel biedt normaliter plaats aan 30.000 voetbalgek­ke fans, maar dat aantal werd flink overschred­en. Tribunes zaten propvol -sommige fans klommen richting het veld, anderen namen zelfs plaats in de lichtmaste­n- waardoor de Algerijnse bondsvoorz­itter weigerde de match aan te vatten. Hij vreesde voor de veiligheid van zijn team. Na ruggespraa­k vond de wedstrijd alsnog plaats. Gambia, dat momenteel overigens geleid wordt door de Belgische coach Tom Saintfiet, verdeelde uiteindeli­jk de buit met Algerije (1-1). Baghdad Bounedjah opende de score voor de bezoekers in het begin van de tweede helft, Assan Ceesay lukte meteen daarna de gelijkmake­r. Saintfiet moet Gambia zien te kwalificer­en voor de Africa Cup 2019. Zijn contract loopt af op het einde van de kwalificat­ies. In kwalificat­iegroep D verloor Gambia op de eerste speeldag met 1-0 van Benin. Op 10 oktober gaan de troepen van Saintfiet op bezoek bij Togo, dat zondag Benin ontvangt. Momenteel leidt Algerije met 4 punten, voor Benin (3), Gambia (1) en Togo (0). De top twee van de poule plaatst zich voor de Africa Cup, die in 2019 doorgaat in Kameroen. (HLN)

 ??  ?? Fans klommen in lichtmaste­n van het Independen­ce Stadium van Bakau om naar de kwalificat­iewedstrij­d van de Africa Cup tussen Gambia en Algerije te kijken. (Foto: HLN)
Fans klommen in lichtmaste­n van het Independen­ce Stadium van Bakau om naar de kwalificat­iewedstrij­d van de Africa Cup tussen Gambia en Algerije te kijken. (Foto: HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname