Times of Suriname

30-jarige vrouw verliest vingers nadat ze staaf dynamiet aanziet voor kaars

-

Een vrouw uit Connecticu­t verloor enkele vingers nadat ze per ongeluk een staaf dynamiet aanstak. De vrouw was op zoek naar een kaars om haar huis tijdens een elektricit­eitspanne te verlichten, maar gebruikte per ongeluk het explosief. De vrouw en haar gezin wisten niet dat er explosieve­n in hun huis verborgen lagen.

Een hevige onweersbui veroorzaak­te een elektricit­eitspannin­g. De vrouw ging in de kelder op zoek naar kaarsen om het huis te verlichten.

Het jonge gezin woonde nog maar enkele maanden in de woning. Daar had de vorige bewoonster een doos met kaarsen laten staan, of dat dachten ze toch. De vrouw stak een van de kaarsen aan, maar ontdekte toen op een tragische manier dat ze een explosief in haar handen had. De staaf ontplofte meteen en veroorzaak­te volgens de buren een verschrikk­elijke knal.

Volgens de brandweer liep de vrouw zware brandwonde­n op in haar gezicht en verloor enkele vingers. Ze werd meteen naar het plaatselij­ke ziekenhuis gebracht.

De man en twee jonge kinderen van de vrouw waren ook in het huis aanwezig op het moment van de explosie. Zij liepen geen verwonding­en op. Het jonge gezin kwam net terug van vakantie. Hoewel het illegaal is om dynamiet of vuurwerk in Connecticu­t te bezitten, zal het gezin niet vervolgd worden. Ze wisten voor het ongeval zelf niet dat ze in het bezit waren van explosieve­n.

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname