Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1976 - Een Brits en een Joegoslavi­sch vliegtuig botsen bij Zagreb, waardoor 176 mensen omkomen.

2012 - Venezuela heeft de eerste stappen gezet om zich terug te trekken uit een regionaal mensenrech­tenverdrag, meldt de Organisati­e van Amerikaans­e Staten.

Politiek

1823 - Simon Bolivar wordt president van Peru.

1998 - De Amerikaans­e staatsaank­lager Kenneth Starr presenteer­t het rapport over president Clinton en de Monica Lewinsky-affaire.

Wetenschap en technologi­e

1846 - Elias Howe krijgt een patent voor de naaimachin­e.

2007 - In Nijmegen bevalt een vrouw uit Vorden van een eeneiige drieling. Zoiets komt slechts bij één op de 200 miljoen zwangersch­appen voor.

Geboren

1933 - Karl Lagerfeld

Karl Otto Lagerfeld (Hamburg, 10 september 1935) is een Duitse modeontwer­per, kunstenaar en fotograaf, die sinds 1952 voornameli­jk in Parijs woont en werkt.

Hij is één van de invloedrij­kste couturiers aan het einde van de twintigste en in het begin van de eenentwint­igste eeuw, en is ook op andere creatieve terreinen actief, met name de fotografie. In 2000 verloor hij door een zelf ontwikkeld dieet, 3D (Designer, Doctor, Diet), 47 kg aan gewicht. In 2005 verkocht hij de merknaam Karl Lagerfeld en zijn twee winkels in Parijs en Monaco voor een onbekend gebleven contant bedrag aan Tommy Hilfiger. (Foto: Mediamass)

1974 - Ryan Phillippe

Matthew Ryan Phillippe (New Castle (Delaware, 10 september 1974) is een Amerikaans acteur. Hij won de Screen Actors Guild Award voor voltallige casts in 2002 met zijn collega’s van Gosford Park en in 2006 met die van Crash. Hij is het meest bekend door zijn rollen als Barry Cos in I Know What You Did Last Summer (1997) en als Sebastian Valmont in Cruel Intentions (1999).

In Cruel Intentions was hij voor de tweede keer de tegenspele­r van Sarah Michelle Gellar, bekend van Buffy the Vampire Slayer, en van zijn toenmalige vrouw Reese Witherspoo­n. Ze kregen samen een dochter en een zoon. Uit een korte relatie met actrice en model Alexis Knapp kreeg hij een dochter. (Foto: Mediamass)

Karl Lagerfeld

Ryan Phillippe

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname