Times of Suriname

Amerikaan trekt ‘Van mijn erf!’ naar nieuw niveau

-

‘Van mijn erf!’ staat bekend als woedende strijdkree­t en soms ook van boze bordjes in voortuinen. Maar een man uit Virginia ging een stapje verder om mensen van zijn erf te houden. Een elektrisch geladen hek. De man uit Henrico County woont aan een halte waar kinderen elke ochtend wachten op de schoolbus. Blijkbaar heeft hij problemen met jonge belhamels die op zijn domein gaan staan en er soms ook afval achterlate­n. “Ze respectere­n de eigendom van anderen gewoon niet”, vertelt hij aan WTVR. “Elke dag moet ik ook rommel opruimen.”

Volgens de buurtbewon­er halen bordjes met ‘Verboden toegang’ niets uit. Die heeft hij al jaren in zijn voortuin staan. Daarom plaatste Tucker deze week een elektrisch geladen hek nabij de straat. Buren reageerden geschokt. En ook wie het hek aanraakt, mocht zich dus een schokje verwachten. “Ik begrijp de bezorgdhei­d van die man wel”, zegt buurtbewon­er James Mehfoud. “Maar nu kunnen de kinderen zich bezeren.”

De opvallende afrasterin­g hield niet lang stand. De politie kwam ter plaatse en ontdekte dat de grond waarop het hek stond eigenlijk nog van de gemeente is. En dus moest een boze Tucker uren na zijn actie het hek weer weghalen. Hij hoopt niet dat hij het ding wat verder op zijn gras opnieuw moet opzetten. “Iedereen weet nu dat ik er niet mee lach. Ik heb mijn punt gemaakt, hoop ik.”

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname