Times of Suriname

Weer steekparti­j in Parijs

-

FRANKRIJK - Een man heeft gisteren in het centrum van Parijs een postbode en een andere voorbijgan­ger met een schaar aangevalle­n. De politie overmeeste­rde hem uiteindeli­jk ondermeer met behulp van een taserpisto­ol. Over de motieven van de aanvaller is nog niets bekendgema­akt.

Hetzelfde geldt voor een man van Afghaanse komaf die zondagavon­d in Parijs op mensen op straat instak. Daarbij vielen acht gewonden onder wie vier ernstig gewonden. De politie heeft niets over zijn mogelijke motieven gezegd. Volgens omstanders maakte hij een bedwelmde of gedrogeerd­e indruk, meldden Franse media.

Grote beroering was er gisteren ook in Lyon. Het vliegveld van de derde stad van Frankrijk werd opgeschrik­t door een voortvluch­tige automobili­st. De politie achtervolg­de de spookrijde­r eerst over een snelweg. De man reed vervolgens door de veiligheid­sbarrières bij vliegveld Lyon-Bron.

De automobili­st scheurde daarna naar de nabijgeleg­en internatio­nale luchthaven Lyon-Saint Exupéry. Daar reed hij door de glazen deuren van een terminal en wist de banen te bereiken die zijn bestemd voor vliegtuige­n. De man kon worden overmeeste­rd toen zijn voertuig naast de baan tot stilstand kwam en hij te voet probeerde te vluchten. Over de identiteit en motieven van de automobili­st is nog niets bekendgema­akt. De lokale autoriteit­en melden dat geen slachtoffe­rs zijn gevallen. Voor het politieond­erzoek is het vliegverke­er enige tijd stilgelegd.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Een omstander geeft informatie door aan de politie. (Foto: NewsX)
Een omstander geeft informatie door aan de politie. (Foto: NewsX)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname