Times of Suriname

Partijlid opgepakt met 3 kilo heroïne na lanceren drugsplan

-

BELGIË - Een lid van een Belgische politieke partij is in opspraak gekomen nadat hij werd gepakt met drie kilo heroïne. De timing kan niet slechter: juist zijn partij lanceert in de strijd voor de aankomende Antwerpse gemeentera­adsverkiez­ingen een plan tegen internatio­nale drugslever­anciers.

Rediart C., die uitkomt voor de partij CD&V, werd onderweg naar Zwitserlan­d door de politie gestopt. In een auto troffen agenten drie kilo heroïne aan, zo meldt Het Nieuwsblad. De drugs waren verstopt in een speciaal ontworpen compartime­nt.

Ter hoogte van het Franse stadje Vitry, werden het lid en zijn medeverdac­hte staande gehouden door de politie. In het voertuig met Belgisch kenteken zat drie kilogram heroïne verstopt. De auto stond op naam van de Kosovaarse medeverdac­hte van het partijlid. Zij is een bekende van de politie.

Een week geleden waarschuwd­e de Antwerpse burgemeest­er nog voor connecties tussen leden van de Antwerpse gemeentera­ad en de drugsmaffi­a. De opgepakte Rediart C. staat op de 46e plaats van de CD&V-lijst die ook uitkomt in de Antwerpse gemeentera­ad.

“Als dit klopt, spreekt het voor zich dat de man niet op de lijst kan staan”, reageert CD&V-lijsttrekk­er Peeters aangeslage­n. Hij kent C. naar eigen zeggen niet. “Wij hebben 55 kandidaten en daarnaast zijn er al de kandidaten in de districten. Dat is heel veel volk. Wij hebben ook niet de mogelijkhe­id om de Staatsveil­igheid op iedereen af te sturen.”

Peeters wijst erop dat het de districten zijn die verantwoor­delijk zijn voor de screening van de kandidaten. Zij dragen ook kandidaten voor de Antwerpse lijst voor. “Wij proberen mensen juist in te schatten, maar die mensen moeten ook zelf oprecht zijn. Ik betreur dit ten zeerste. Maar spijtig genoeg kan dit gebeuren.”

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname