Times of Suriname

Oranje geveld door bekritisee­rde Fransman

-

VOETBAL - Frankrijk wist zondagavon­d in het kader van de Nations League te winnen van Oranje. De mannen van Ronald Koeman kwamen in de tweede helft terug van een 1-0 achterstan­d, maar een treffer van Oliver Giroud bezorgde les Bleus alsnog de drie punten. Bondscoach Didier Deschamps is lyrisch over de 31-jarige spits van Chelsea.

Giroud staat in eigen land ter discussie, aangezien de aanvaller niet in voldoende mate het net weet te vinden bij de nationale ploeg. Tijdens het gehele WK wist de spits niet te scoren, wat hem veel onterechte kritiek opleverde, aldus Deschamps. “Ik ben heel erg blij voor Giroud”, wordt de keuzeheer van Frankrijk geciteerd door verschille­nde media, waaronder M6.

“Hij is erg belangrijk voor ons en hij heeft ons de zege gebracht. Hij is vaak onterecht aangepakt. We hebben hem nodig”, aldus Deschamps. De bonscoach stelt dat er in het Stade de France een fantastisc­he sfeer heerste, mede omdat na afloop festivitei­ten naar aanleiding van de WKwinst in Rusland op het programma stonden.

“Het was een geweldige sfeer. En deze sfeer blijft rond de ploeg hangen”, verzekert Deschamps, die zijn ploeg afgelopen donderdag zag remiseren tegen Duitsland (0-0), groepsgeno­ot van Frankrijk en Nederland in de Nations League. “Het was de eerste wedstrijd in het Stade de France na het WK. We moesten wel winnen. Nu gaan we genieten.”

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname