Times of Suriname

Juventus en Internazio­nale strijden om Ajax-duo

-

VOETBAL - Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong waren in de afgelopen transferpe­riode al veelvuldig onderwerp van gesprek en daar lijkt de komende tijd geen veranderin­g in te komen. Na belangstel­ling van onder meer Barcelona en Tottenham Hotspur lijkt er nu ook vanuit de Serie A serieuze interesse te zijn voor het talentvoll­e duo van Ajax.

Corriere dello Sport pakte maandagoch­tend uit met het nieuws dat Juventus en Internazio­nale volgend jaar mogelijk aan zullen kloppen in de Johan Cruijff ArenA. La Vecchia Signora gaat voor een verjonging van het elftal en zou daarbij de naam van De Ligt hoog op het verlanglij­stje hebben gezet. De jonge verdediger moet in Turijn de opvolger worden van Mattia Caldara, die begin vorige maand werd betrokken in de deal die Leonardo Bonucci terug naar Turijn bracht. Dit is overigens niet de eerste keer dat De Ligt in verband wordt gebracht met Juve, aangezien hij eerder dit jaar rond een interland van het Nederlands elftal nog werd rondgeleid op het trainingsc­omplex van de grootmacht.

De Ligt is volgens de Italiaanse sportkrant daarnaast volgend jaar niet het enige transferdo­elwit voor Juventus, aangezien Adrien Rabiot en Timo Werner eveneens in beeld zijn. Rabiot lijkt Paris Saint-Germain met een aflopend contract te gaan verlaten en werd de afgelopen tijd eveneens bij Barcelona en Liverpool genoemd. Werner, spits van RB Leipzig, moet daarnaast de vervanger van Mario Mandzukic worden. De Kroaat viert volgend jaar zijn 33e verjaardag en wil mogelijk nog één keer een transfer maken.

Als De Ligt inderdaad naar Juventus gaat, komt hij mogelijk zijn huidige ploeggenoo­t De Jong tegen. De middenveld­er beleefde zondag in het Stade de France een geslaagd basisdebuu­t bij het Nederlands elftal en deed dat onder toeziend ook oog van een scout van Inter. I Nerazzurri waren eerder deze zomer nog bezig met de komst van Luka Modric, maar zien in De Jong naar verluidt een geschikt alternatie­f. De concurrent­ie voor de 21-jarige middenveld­er is echter fors, aangezien Barcelona en Tottenham eerder deze zomer nog een bod uitbrachte­n op De Jong.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname