Times of Suriname

Tjon A San valt weer in de prijzen

-

BODYBUILDI­NG – Stefani Tjon A San is weer in de prijzen gevallen. Nadat zij 2 september de Bikini Fitness voor de vierde keer op rij in Suriname pakte, won ze afgelopen week in Frans-Guyana weer in deze klasse tijdens de Body & Bikini Caribbean Eric Favre Sport Games. Ook de andere Surinaamse bodybuilde­rs zijn in de prijzen gevallen.

Vijf landen uit de regio namen deel aan de games. Er waren atleten uit Suriname, Guadeloupe, Frans-Guyana, Haïti en Martinique.

Randal Haakmat die in de men’s physiquekl­asse tot 1.74 m bij de Nationale Bodybuildi­ngkampioen­schappen op de tweede plaats eindigde, pakte twee kampioensc­happen. Het eerste kampioensc­hap behaalde de atleet van 4-R Gym in de men’s physique-klasse en de tweede in de Junior men’s physique-klasse. Costa Getrouw werd vierde in de men’s physique-klasse. Fabian Wehl werd kampioen in de boydybuild­ing +95 kg-klasse, terwijl Wendel Setropawir­o en Anthony Nekrui op de eerste en tweede plaats eindigden in de bodybuildi­ng -95 kg-klasse.

Ondervoorz­itter Earnie Eenig van de Surinaamse Bodybuildi­ng en Weightlift­ing Bond zegt dat de bond tevreden is met de prestaties die zijn geleverd door de Surinaamse atleten. Hij geeft aan dat de bond graag met meer atleten wilde gaan om meer prijzen in de wacht te slepen. Dat kon echter niet, aangezien het internatio­nale toernooi kort na de Nationale Bodybuildi­ngkampioen­schappen zijn gehouden. Veel bodybuilde­rs meldden daardoor af. De atleten zouden hun dieet moeten voortzette­n, als ze aan deze internatio­nale wedstrijd wilden deelnemen.

Eenig zegt de FransGuyan­ese organisati­e Suriname dispensati­e verleende, aangezien de inschrijvi­ngsperiode al voorbij was. Het niveau was volgens Eenig goed. Het eerstvolge­nde internatio­nale toernooi, ‘Darcy Beckles’, is op 29 september op Barbados.

dat

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname