Times of Suriname

Umpire heeft correct gehandeld

-

TENNIS - Carlos Ramos, de umpire tijdens de vrouwenfin­ale van het US Open, heeft volgens de ITF volgens de regels gehandeld door Serena Williams drie waarschuwi­ngen en daarmee een strafgame te geven in haar partij tegen Naomi Osaka. De Portugese scheidsrec­hter gaf Williams in de tweede set eerst een reprimande omdat ze aanwijzing­en zou hebben gekregen van haar coach Patrick Mouratoglo­u. Daarna kreeg ze een strafpunt voor het gooien van haar racket en verloor ze zelfs een game omdat ze de arbiter “een dief” noemde. Williams was na afloop nog steeds des duivels en beschuldig­de Ramos van seksisme, omdat hij een man volgens haar nooit zo hard gestraft zou hebben. Volgens de ITF heeft de umpire echter keurig de geldende regels gehanteerd.

“Het is begrijpeli­jk dat een vervelend incident als dit veel discussie uitlokt. Tegelijker­tijd is het belangrijk te benadrukke­n dat de heer Ramos precies zo heeft gehandeld als de reglemente­n voorschrij­ven”, staat in een maandag gepublicee­rde verklaring. “Dat blijkt ook uit het feit dat de organisati­e van het US Open haar een boete heeft gegeven.”

Williams kan wel rekenen op de steun van de WTA, de overkoepel­ende organisati­e van het profession­ele vrouwenten­nis. Voorzitter Steve Simon heeft net als de Amerikaans­e tennisster het idee dat er met twee maten wordt gemeten. “De WTA vindt dat er geen verschil zou moeten zijn tussen mannen en vrouwen in de norm voor het uiten van emoties”, gaf Simon eerder maandag aan. “We willen ervoor zorgen dat alle tennissers hetzelfde behandeld worden en we vinden dat dat zaterdag niet het geval was.” Williams, die in New York had gehoopt het record van 24 Grand Slam-titels van Margaret Court te evenaren, verloor zaterdag de finale van Osaka met 2-6 en 4-6. Zondag kreeg ze al te horen dat ze wegens wangedrag een boete van 17.000 dollar, omgerekend ruim 14.000 euro, moet betalen.

(Nusport)

 ??  ?? Serena Williams in discussie met umpire Carlos Ramos tijdens de vrouwenfin­ale van het US Open. (Foto: USA)
Serena Williams in discussie met umpire Carlos Ramos tijdens de vrouwenfin­ale van het US Open. (Foto: USA)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname