Times of Suriname

Djokovic trots met veertiende Grand Slam-titel

-

TENNIS-Novak Djokovic zag zondag een droom uitkomen door voor de derde keer in zijn loopbaan het US Open op zijn naam te schrijven. De Serviër veroverde zijn veertiende Grand Slam-titel en evenaarde daarmee zijn grote held Pete Sampras. “Het is voor mij echt geweldig dat ik nu schouder aan schouder met Sampras sta. Hij is een idool van mij”, zei een dolgelukki­ge Djokovic na zijn zege op Juan Martín del Potro in New York (6-3, 7-6 (5) en 6-3).

“De eerste of tweede Wimbledon-zege van Pete was het eerste dat ik van tennis op televisie zag. Hij heeft me geïnspiree­rd. Ik wilde altijd al doen wat hij deed en het is geweldig dat die droom is uitgekomen.” De 31-jarige Djokovic had in het Arthur Ashe Stadium drie uur en negentien minuten nodig om met Del Potro, de US Open-winnaar van 2009, af te rekenen en net als in 2011 en 2015 het Grand Slamtoerno­oi op hardcourt te winnen. Sampras mocht zich tussen 1990 en 2002 vijf keer US Open-winnaar noemen. De nu 47-jarige Amerikaan schreef in die periode bovendien zeven keer Wimbledon en twee keer het Australian Open op zijn naam.

Djokovic, die dit jaar ook al Wimbledon won, hoeft nu alleen nog Roger Federer (twintig) en Rafael Nadal (zeventien) voor zich te dulden op de lijst met spelers met de meeste Grand Slamtitels. Volgens Djokovic hebben de 37-jarige Zwitser en de 32-jarige Spanjaard een cruciale rol in zijn ontwikkeli­ng gespeeld. “Tien jaar geleden had ik misschien gezegd dat ik het niet leuk vind om in hetzelfde tijdperk als Federer en Nadal te spelen. Vandaag heb ik dat juist niet.” “Ik heb het gevoel dat de rivaliteit met deze jongens mij heeft gevormd tot de speler die ik nu ben”, vervolgde Djokovic.

(Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname