Times of Suriname

Duitsland wint in slotfase van Peru

-

VOETBAL - De nationale ploeg van Duitsland heeft de laatste wedstrijd voor de ontmoeting met het Nederlands­e elftal winnend afgesloten. Het team van Joachim Löw was in Sinsheim door een laat doelpunt met 2-1 te sterk voor Peru. Op 13 oktober wordt in Gelsenkirc­hen het treffen in de Nations League tussen Duitsland en Oranje afgewerkt.

Duitsland had niet lang nodig om voor dreiging te zorgen, want binnen twee minuten had het 1-0 kunnen staan: Marco Reus stuitte na een pass van Ilkay Gündogan op Pedro Gallese. Na een kwartier kreeg die Mannschaft een nieuwe mogelijkhe­id, maar ook bij een kopbal van Matthias Ginter stond Gallese op zijn post. De keeper zag hoe Peru efficiënte­r met de kansen omging: Duitsland verdedigde slecht uit, waarna Luís Advincula vanaf rechts kon opstomen en succesvol kon uithalen. Peru kon niet lang van die voorsprong genieten. Julian Brandt ontving de bal in het strafschop­gebied van Toni Kroos en chipte de bal tegen de touwen: 1-1. De laatste acht doelpunten die Duitsland maakte, werden gemaakt door steeds verschille­nde spelers. Löw hoopte dat Duitsland nog voor de pauze een voorsprong kon vinden, maar er werd niet meer gescoord. Löw voerde vervolgens een aantal wisselinge­n door: Jérome Boateng kwam binnen de lijnen voor Antonio Rüdiger en Reus werd vervangen door Julian Draxler. Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van Duitsland: Timo Werner mikte over. Aan de andere kant had MarcAndré ter Stegen een antwoord op een afstandssc­hot van Raúl Ruidíaz. Duitsland bleef op zoek gaan naar de 2-1 en vond die vijf minuten voor tijd. Debutant Nico Schulz van TSG Hoffenheim scoorde in zijn ‘eigen’ stadion en bezorgde Duitsland de zege. Bij zijn inzet, vanaf zeventien meter, ging Gallese absoluut niet vrijuit.