Times of Suriname

Van Dijk genomineer­d voor FIFA wereldelft­al

-

VOETBAL - Virgil van Dijk is een van de twintig verdediger­s die genomineer­d is voor een plek in het FIFA FIFpro Wereldelft­al. In totaal zijn er 55 spelers genomineer­d. Voor de Liverpool-verdediger en aanvoerder van Oranje is het de eerste keer dat hij genomineer­d is voor een plek in het prestigieu­ze elftal. Van Dijk maakte het afgelopen seizoen de overstap van Southampto­n naar Liverpool en ontpopte zich tot een belangrijk­e kracht.

Met The Reds wist hij zich te plaatsen voor de finale van de Champions League, die werd verloren van Real Madrid. De concurrent­ie voor Van Dijk is groot met onder anderen de Uruguayaan Diego Godin, de Duitser Mats Hummels, de Spanjaard Sergio Ramos en de Franse wereldkamp­ioenen Samuel Umtiti en Raphaël Varane.

Bij de vijf genomineer­de doelmannen lijkt de Belg Thibaut Courtois de favoriet. Bij de middenveld­ers staan onder anderen de Belgen Kevin De Bruyne en Eden Hazard, de Kroaat Luka Modric en de Fransman Paul Pogba op de lijst. Lionel Messi, Neymar en Cristiano Ronaldo vormden vorig jaar de aanval. Zij krijgen dit jaar concurrent­ie van onder anderen de Fransen Antoine Griezmann en Kylian Mbappé. Het wereldelft­al wordt op maandag 24 september bekendgema­akt tijdens de uitreiking van The Best Awards van de FIFA. De afgelopen periode hebben meer dan 25.000 spelers uit 65 landen hun stem uitgebrach­t.

(FOX Sports/ANP)

 ??  ?? Virgil van Dijk is een van de twintig verdediger­s die genomineer­d zijn voor een plek in het FIFA FIFpro Wereldelft­al. (Foto: ESPN)
Virgil van Dijk is een van de twintig verdediger­s die genomineer­d zijn voor een plek in het FIFA FIFpro Wereldelft­al. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname