Times of Suriname

Portugal wint van armzalig Italië

-

VOETBAL - Portugal heeft zijn eerste wedstrijd in de Nations League gewonnen. Het elftal van succestrai­ner Fernando Santos won maandagavo­nd in Lissabon eenvoudig van een armzalig Italië: 1-0. Het enige doelpunt van de avond was afkomstig van de voet van André Silva, al had de score nog veel hoger kunnen uitvallen in het voordeel van de Portugezen.

Cristiano Ronaldo ontbrak bij Portugal, maar ook zonder zijn sterspeler was de Europees kampioen van 2016 in de eerste helft de bovenligge­nde partij. Portugal schoot prima uit de startblokk­en en ondernam na twintig minuten voetballen via André Silva zijn eerste serieuze doelpoging van de wedstrijd. Het schot van de spits vanaf een meter of veertien werd echter gekeerd door doelman Gianluigi Donnarumma. Even later blunderde de Italiaanse sluitpost bij een voorzet met het hoofd van Bruma, maar Alessio Romagnoli voorkwam vervolgens op de doellijn een doelpunt van Bernardo Silva. Italië was in de eerste helft zichtbaar zoekend en mocht zich dan ook gelukkig prijzen dat de rust werd gehaald zonder schade. Bondscoach Roberto Mancini had overigens flink de bezem door zijn basiself gehaald na het 1-1 gelijkspel van afgelopen vrijdag tegen Polen, met Mario Balotelli als voornaamst­e slachtoffe­r.

Portugal ging na de onderbreki­ng op dezelfde voet verder en wist na drie minuten voetballen in de tweede helft ook de ban te breken. Bruma wist André Silva te bereiken in het Italiaanse strafschop­gebied, waarna de spits Donnarumma kansloos liet met een schot in de verre hoek. Bernardo Silva had de marge niet veel later kunnen verdubbele­n, maar zijn knal werd op fraaie wijze uit de hoek gedoken door Donnarumma, die een pover Italië zo in de wedstrijd hield.

Het elftal van Mancini maakte echte een bedroevend­e indruk en kwam halverwege de tweede helft weer goed weg. Pizzi kon ongestoord opstomen, maar Donnarumma voorkwam met goed keeperswer­k opnieuw de 2-0. Italië reeg de hoekschopp­en aaneen, maar kwam eigenlijk geen moment in de buurt van een resultaat.