Times of Suriname

Mercedes vreest Ferrari in Singapore

-

AUTOSPORT - Mercedesba­as Toto Wolff houdt er ernstig rekening mee dat Sebastian Vettel tijdens de Grand Prix van Singapore zijn achterstan­d van 33 punten op Lewis Hamilton gaat verkleinen. Sebastian Vettel en Lewis Hamilton lijken dit seizoen uit te gaan maken wie wereldkamp­ioen wordt. “Singapore is een baan waarop we het in het verleden vaak lastig hebben gehad”, aldus Wolff in een vooruitbli­k op de 15e race van het seizoen. “De korte rechte stukken, het hobbelige asfalt en de langzame, krappe bochten zorgen ervoor dat het Marina Bay Circuit een van de lastigste uitdaginge­n van het jaar vormt voor ons. Op papier is dit een baan die beter bij Ferrari past.” Desondanks weet Wolff dat er in het ’Monaco van het Oosten’ van alles kan gebeuren. “Vorig jaar startten Lewis en Valtteri Bottas vanaf de derde startrij, maar Lewis won alsnog”, aldus de Oostenrijk­er, die beide Ferrari’s destijds zag uitvallen nadat ze Max Verstappen in de eerste bocht in de mangel hadden genomen. “Singapore staat garant voor spektakel.”

(De Telegraaf) VOETBAL - Turkije heeft zijn eerste punten in de Nations League te pakken. Het elftal van bondscoach Mircea Lucescu keek in de uitwedstri­jd tegen Zweden tot in de 88e minuut tegen een achterstan­d aan, maar wist de zege toch nog uit het vuur te slepen: 2-3. Invaller Emre Akbaba was met twee late doelpunten hoogstpers­oonlijk verantwoor­delijk voor de ommekeer.

Het team van Lucescu begon de ontmoeting goed en ook voor Zweden deden de Turken in de eerste helft niet onder. Toch nam de thuisploeg na 34 minuten voetballen de leiding voor eigen publiek. Sebastian Larsson stuurde Ludwig Augustinss­on de diepte in, waarna de opgestoomd­e verdediger de bal met het hoofd in het strafschop­gebied van Turkije bracht. Isaac Thelin zette vervolgens het hoofd tegen de bal, waarna de paal de Turken leek te redden. De spits kreeg echter een herkansing en schoot in de rebound alsnog de 1-0 tegen de touwen.

Vlak na rust wist Zweden zijn voordelige marge te verdubbele­n. Mehmet Celik leed op eigen helft balverlies, waarna Claesson van grote afstand een uithaal produceerd­e die Sinan Bolat te machtig was. Turkije deed echter vrijwel onmiddelli­jk wat terug: Hakan Calhanoglu werd aan de linkerkant van het veld bereikt door Mehmet Topal, waarna de middenveld­er van AC Milan met een schot in de verre hoek voor de aansluitin­gstreffer zorgde.

Het doelpunt bracht de Turken terug in de wedstrijd. Akbaba had halverwege de tweede helft de gelijkmake­r op zijn voet, maar de middenveld­er werd na een fraaie steekpass van Oguzhan Özyakup in kansrijke positie in de steek gelaten door een matige aanname. Vlak daarna redde Robin Olsen katachtig op een kopbal van Cenk Tosun, terwijl Marcus Berg aan de overzijde rakelings naast schoot. Turkije leek af te stevenen op een nederlaag, maar in de absolute slotfase wist Akbaba met twee doelpunten de comeback toch nog compleet te maken.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname