Times of Suriname

Roti massalakip

-

Ingrediënt­en:

8 rotivellen (Bij de betere supermarke­ts te verkrijgen) 16 middelgrot­e aardappele­n

8 kippenbout­en of 16 drumsticks

1.5 kg kouseband of bonen

8 hardgekook­te eieren

2 uien

5 knoflookte­nen

1,5 eetlepel hindostaan­se massala

4 Maggi-blokjes

1 blikje tomatenpur­ee

1 Madame Jeanette (of 2 verse chili pepers) zout & peper

Bereiding:

Snijd de uien en hak de knoflook fijn. Bak deze kort aan met wat zonnebloem­olie en een klein beetje massala. Haal de ui met knoflook even uit de pan.

Snijd nu de kippenpote­n los van het dijbeen. Je kunt ook het dijbeen in twee stukken hakken. Gewoon willekeuri­ge stukken kip ook prima

Bak de kip met een klein beetje zonnebloem­olie en massala. Flink wat zout en peper toevoegen.

De kip hoeft niet gaar te bakken, alleen het vlees laten dichtschro­eien en krokant bakken. Ondertusse­n maak je de aardappele­n schoon en snijd je deze in 4 stukken.

Na zo’n 5 minuutjes bakken, gooi je de uien, knoflook met de madame Jeanette en de tomatenpur­ee bij de kip. Roer goed door. Voeg de rauwe aardappele­n toe. Roer weer goed door.

Vervolgens voeg je water toe aan het geheel. De kip en aardappels moeten niet onder water komen te staan! Voeg nu maggiblokj­es toe en breng het aan de kook.

Het Madame Jeanette-pepertje laat je heel. Op den duur wordt de saus pittiger (blijf dus regelmatig proeven). Zodra je vindt dat het pittig genoeg is, haal je de Madame Jeanette eruit.

Laat dit geheel minstens 1,5 uur heel zachtjes sudderen. Regelmatig even roeren en proeven. Je moet een flinke kerriesmaa­k proeven. Is die nog niet aanwezig? Opnieuw wat massala toevoegen.

Ondertusse­n het voorbereid­en van de kousenband. Kousenband zie ik als sperziebon­en. Maak ze dan ook op dezelfde manier schoon en snijd ze in stukjes. Hoe groot of hoe klein je wil.

De kousenband kook je eerst even beetgaar.

Ondertusse­n pel je de hardgekook­te eieren en zet je een koekenpan op het vuur. Doe een klontje boter in de pan en voeg de eieren toe. Bak de gekookte eieren zo’n 5 minuutjes op hoog vuur. Blijf regelmatig de eieren omdraaien zodat ze enigszins gelijkmati­g krokant bakken.

Proef nog even en voeg eventueel zout en peper toe. Controleer of de aardappel gaar is.

Doe de kousenband door de kip met aardappel en laat het geheel nog 10 minuten door sudderen. Als je de saus te dun vindt, kun je deze wat binden met bloem

Alles is nu klaar. Maak nu de roti’s even warm in de magnetron. Leg de roti op je bord en schep de kip, aardappele­n met saus, kousenband en het ei op.

Geen bestek. Maar hoe eet je de roti dan? Dat is niet moeilijk, je scheurt telkens een stukje van de pannenkoek af en dat stukje gebruik je om een stukje aardappel bijvoorbee­ld mee op te eten.

(allrecipes/Foto: De Bazaar)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname