Times of Suriname

Piloot zwaar vertraagde vlucht laat veertig pizza’s aanrukken voor passagiers

-

De passagiers op een vlucht van Los Angeles naar Dallas maakten zich op voor een lange nacht, nadat het toestel waarin ze zaten wegens slecht weer moest uitwijken naar een regionale luchthaven in Texas. Maar de gezagvoerd­er bood hulp: hij liet veertig pizza’s op het vliegveld bezorgen en deelde die vervolgens persoonlij­k uit.

De 159 passagiers van American Airlines vlucht 2354 wisten niet wat ze meemaakten. Nadat ze donderdag vast waren komen te zitten op de regionale luchthaven van Wichita Falls en zich het hoofd braken over hoe en waar de nacht door te brengen en eventuele aansluiten­de vluchten nog te halen of om te boeken, bracht gezagvoerd­er Jeff Raines ineens een stapel pizza’s rond.

De piloot had bij de lokale pizzakoeri­er Papa John veertig stuks besteld en laten afleveren op het vliegveld. Hij ging vervolgens zelf de wachtende passagiers langs met de maaltijden. “Ik geloof niet dat ik zoiets eerder gezien heb”, zegt luchthaven­medewerker Josh Raines in een twitterber­icht met een filmpje waarop de actie van de gezagvoerd­er te zien is.

Op Facebook zei Raines later dat zijn hele crew had meegedaan om de passagiers te helpen. “Dit was een TEAMpresta­tie. Mijn co-piloot was bezig met hotelreser­veringen, de stewardess­en hadden een trolley uit het vliegtuig gehaald en gingen daarmee rond met water, sap en frisdrank voor alle passagiers. Bedankt aan iedereen die geholpen heeft!” Vrijdagoch­tend heeft het toestel de reis naar Dallas vervolgd. (HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname