Times of Suriname

Milieu Politie wil overtreder­s strenger aanpakken

-

PARAMARIBO - De Milieu Politie wil milieuover­treders strenger aanpakken. Ze overweegt daarom een samenwerki­ng aan te gaan met het Openbaar Ministerie (OM), om milieuover­treders die weigeren te betalen aan te pakken. Gillion Wielzen, hoofd van de afdeling Milieu Politie, geeft aan dat in artikel 39a van de Politiestr­afwet wordt aangegeven dat ‘indien iemand de boete niet betaalt de persoon daarvoor twee maanden in hechtenis zal moeten doorbrenge­n’.

Wielzen zegt dat mensen ervoor kiezen om hun vuil langs de straat te gooien in plaats van het netjes te laten opruimen. Hij vertelt dat de Milieu Politie de laatste tijd veel stuit op kadavers. Hij kan zich niet voorstelle­n dat mensen die zoveel van hun huisdieren houden, hun dode dieren in een zwarte zak zetten en langs de weg dumpen. Wielzen geeft aan dat het niet alleen gaat om mensen die illegaal vuil langs de weg dumpen, maar ook mensen die vanuit de auto vuil uit hun auto gooien. Indien je betrapt wordt op het gooien van vuil uit je voertuig of het dumpen van vuil langs de weg, zal je op de bon geplaatst worden. Het diensthoof­d geeft verder aan dat er al gesprekken zijn gevoerd met het OM om milieuover­treders aan te pakken. Het is verder de bedoeling dat ook de boetes worden verhoogd van SRD 500 naar SRD 1.000.

De Milieu Politie zal de controle aanscherpe­n en genadeloos optreden tegen milieuover­treders. Hij kan zich niet voorstelle­n dat mensen hun vuil gewoon ergens langs de openbare weg dumpen, zonder rekening te houden met het milieu.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname