Times of Suriname

Overgroot deel bus- en boothouder­s NVB in actie

-

PARAMARIBO - “Wij moeten ook betaald worden voor onze diensten die wij keihard hebben geleverd.” Dit zegt Iwan Woon, ondervoorz­itter van de Organisati­e van Bus- en Boothouder­s in Suriname (OBS). Gisteren gaf de ondervoorz­itter aan dat de bus-en boothouder­s van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) die verbonden zijn aan de OBS het werk willen neerleggen, omdat zij nog geen geld hebben ontvangen voor de maand juli. Een groot deel van de bus- en boothouder­s is sinds maandag gestopt met werken.

“Wij zitten nu zonder geld. De meeste bus- en boothouder­s kunnen hun bussen en boten niet meer tanken en zij zijn dus genoodzaak­t om te stoppen met werken. Er zijn enkele chauffeurs die nog werken”, zegt Woon. De organisati­e is moe om elke keer met dezelfde klachten naar het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie (OWT&C) te stappen. Het is voor dit jaar al de derde keer dat de vervoerder­s hun geld laat ontvangen. Woon zegt dat begin augustus zij aan OWT&C en het bestuur van het NVB hadden aangegeven dat zij nog geen geld hadden ontvangen. Zij kregen toen te horen dat het geld reeds gestort was op de rekening van NVB. Later bleek dat het geld bestemd was voor de betaling van het bestuur en personeel van het bedrijf en niet voor de busen boothouder­s.

Indien de organisati­e deze week niet verneemt van OWT&C wanneer de leden precies worden uitbetaald, zullen alle bus- en boothouder­s de dienstverl­ening stopzetten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname