Times of Suriname

Verdachte van doden schoonmoed­er Utrecht zeer gewelddadi­g

-

UTRECHT - De 32-jarige Kevin N die wordt verdacht van het ombrengen van zijn schoonmoed­er in Utrecht, vertoont volgens onderzoek van het Pieter Baan Centrum ‘zeer gewelddadi­g gedrag’. Volgens de officier van justitie is de kans dat hij op de vlucht slaat ook reëel.

De man blijft vastzitten tot de zaak inhoudelij­k door de rechtbank in Utrecht wordt behandeld. Zijn advocaat had om vrijlating gevraagd, omdat de twee dochters en andere schoonzoon, die ook verdacht worden in de zaak, het proces in vrijheid mogen afwachten. De 58-jarige Utrechtse werd vorig jaar oktober ernstig toegetakel­d gevonden in de woning die ze met de twee stellen deelde.

Haar neus, ribben en strottenho­ofd waren gebroken en er waren tekenen van verstikkin­g. De twee dochters (nu 31 en 32) en hun partners (nu 43 en 32) waren verdwenen. Zij meldden zich later bij de politie. Alle verdachten woonden samen met de vrouw in een flat in de Utrechtse wijk Overvecht, waar jarenlang sprake was van een ellendige situatie. Een van de advocaten noemde het huishouden eerder ‘horror’.

Het duurt nog zeker tot begin volgend jaar voordat de zaak inhoudelij­k kan worden behandeld. Nog altijd is niet duidelijk of de gezinslede­n elkaar hebben geprobeerd te vermoorden met rattengif. Ook het definitiev­e rapport van de patholoog-anatoom ontbreekt nog. Tijdens een eerdere inleidende zitting werd naar buiten gebracht dat N ook zijn drie medeverdac­hten zou hebben mishandeld. Dit zou hij met zijn telefoon hebben vastgelegd. De zaak wordt opnieuw pro forma behandeld op 5 december. Op 22 januari volgt een regiezitti­ng.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname