Times of Suriname

Twintig mensen omgekomen door uitbraak cholera in Zimbabwe

-

ZIMBABWE - Door een cholera-uitbraak in de Zimbabwaan­se hoofdstad Harare zijn al twintig mensen om het leven gekomen. Zeker tweeduizen­d mensen zijn besmet.

Dat zegt de minister van Gezondheid­szorg Obadiah Moyo. “Het aantal geïnfectee­rden neemt iedere dag toe en het zijn er nu al enorm veel”, stelt Moyo.

In Harare is de noodtoesta­nd uitgeroepe­n. “Daardoor kunnen we cholera, tyfus en elke andere ziekte in de stad bestrijden”, verklaart de minister. “We willen niet dat er meer doden vallen.” De uitbraak is veroorzaak­t door lekkende rioolpijpe­n die waterbronn­en in buitenwijk­en van Harare hebben besmet. De hoofdstad heeft al jaren moeite om het drinkwater schoon te houden. Daarom halen veel mensen drinkwater uit open putten. In de getroffen wijken mogen straatverk­opers geen vlees en vis meer verkopen. Ook zijn meerdere scholen gesloten. Zimbabwe heeft de Verenigde Naties om hulp gevraagd. In 2008 kwamen ruim vierduizen­d mensen om het leven door een cholera-uitbraak in Zwimbabwe. Dit is de grootste uitbraak sindsdien. (NU)

 ??  ?? Cholera patiënten in het ziekenhuis. (Foto: VOA News)
Cholera patiënten in het ziekenhuis. (Foto: VOA News)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname