Times of Suriname

Lula toch uit Braziliaan­se verkiezing­srace

-

BRAZILIË - De voormalige Braziliaan­se president Luiz Inácio Lula da Silva stapt uit de race voor het presidents­chap, meldden bronnen rondom de kandidaat. Voor de verkiezing­en van volgende maand is zijn running-mate Fernando Hadad nu de belangrijk­ste kandidaat van de socialisti­sche PT.

Maandag nog zei zijn advocaat dat Lula, die een gevangenis­straf uitzit van twaalf jaar wegens corruptie, zal blijven proberen tot president te worden gekozen. De socialisti­sche leider zal nog wel blijven vechten tegen zijn veroordeli­ng totdat al zijn beroepsmog­elijkheden voor het hooggerech­tshof zijn uitgeput.

De ultrarecht­se kandidaat Jair Bolsonaro, die vorige week door een veertigjar­ige man ‘in opdracht van God’ werd neergestok­en, zal totdat de stembureau­s op 7 oktober de deuren openen geen campagne meer kunnen voeren. De directie van het ziekenhuis in São Paulo waar hij ligt, zei maandag dat de toestand van Bolsonaro nog altijd zorgelijk is. Hij moet nogmaals een zware operatie ondergaan. Aan de verkiezing­en doen dertien kandidaten mee.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname