Times of Suriname

Suárez verbaasd door transfer

-

VOETBAL - Cristiano Ronaldo ruilde Real Madrid na negen jaar in voor Juventus, een transfer die Luis Suárez verraste. De 31-jarige spits van Barcelona zegt in een interview met ESPN verbaasd te zijn geweest toen hij hoorde dat de 33-jarige aanvaller De Koninklijk­e definitief had verlaten: “Uiteraard kwam het voor mij als een verrassing.”

“Hij heeft het geweldig gedaan bij Real en had het goed voor elkaar in Madrid. Hij heeft heel veel gewonnen daar, terwijl Madrid hem ook heeft geholpen te groeien. Het verrast je wel, maar dat is voetbal. De ene dag kan je zeggen dat je blij bent en de volgende dag kan alles anders zijn. We moeten zijn besluit respectere­n, hij heeft deze stap met een reden genomen.” “Maar we zitten in de Spaanse competitie en we strijden tegen Real Madrid, Atlético Madrid, Sevilla, Valencia, Villarreal en andere topploegen. We spelen niet tegen één speler. Een speler kan het verschil maken of een team beter maken, maar de realiteit is dat we nog steeds verwachten dat we tegen het beste Real mogelijk gaan strijden”, aldus Suárez, die in Lionel Messi de beste voetballer ter wereld blijft zien.

De Argentijn ontbreekt bij de laatste drie genomineer­den voor FIFA’s The Best, maar dat zegt de Uruguayaan niets. “De prijzen die op het veld zijn behaald zijn meer waard. Bijvoorbee­ld topscorer zijn. Niemand kan je dat afpakken, want je hebt die prijs gewonnen, omdat je de meeste doelpunten hebt gemaakt. Je bewijst jezelf op het veld, niet middels stemmen van spelers of journalist­en.”

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname