Times of Suriname

Girona en Barcelona akkoord voor duel in Miami

-

VOETBAL - Girona, FC Barcelona en LaLiga, de organisato­r van de Spaanse Primera División, hebben officieel een verzoek ingediend bij de Spaanse voetbalbon­d RFEF om het competitie­duel tussen de twee clubs begin volgend jaar in de VS te mogen afwerken. De aanvraag, onderteken­d door de voorzitter­s van Girona, FC Barcelona en LaLiga, is maandagavo­nd laat ingediend, meldde LaLiga gisteren op zijn site.

Het is de bedoeling dat het ‘uitduel’ van Barcelona met Girona op zaterdag 26 januari om 21.45 uur Nederlands­e tijd wordt gespeeld in het Hard Rock Stadium in Miami, de thuishaven van American footballcl­ub Miami Dolphins. De drie partijen hebben een plan ingediend om de seizoenkaa­rthouders van Girona te compensere­n voor het feit dat ze een thuiswedst­rijd minder zullen krijgen door de verplaatsi­ng naar de VS van het duel met Barcelona. Volgens LaLiga heeft de bond van Spaanse supporters­vereniging­en (AFEPE) positief gereageerd op het voorstel voor compensati­e.

LaLiga sloot vorige maand een vijftienja­rig contract met Relevent, een Amerikaans­e sport- en mediamulti­national. Het spelen van een aantal Primera División-wedstrijde­n in Noord-Amerika zou de Spanjaarde­n 200 miljoen euro opleveren. Spelers van de clubs uit de hoogste afdeling hebben duidelijk gemaakt dat ze niks zien in de plannen. “Ze zijn overvallen door het nieuws en boos dat zo’n belangrijk besluit is genomen zonder dat ze zijn geraadplee­gd. De spelers zijn unaniem tegen dit plan”, zei David Aganzo drie weken geleden namens de Spaanse spelersvak­bond. (Nusport)

 ??  ?? Robert Mancini vraagt de media en de fans om mild te zijn met kritiek en vooral positief te blijven over zijn relatief onervaren ploeg. (Foto: ESPN)
Robert Mancini vraagt de media en de fans om mild te zijn met kritiek en vooral positief te blijven over zijn relatief onervaren ploeg. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname