Times of Suriname

Spanje walst over Kroatië

-

VOETBAL - Spanje heeft Kroatië dinsdagavo­nd een ongenadig hard pak slaag gegeven. In Elche was de ploeg van bondscoach Luis Enrique met 6-0 te sterk voor de verliezend WKfinalist, waardoor ook de tweede wedstrijd in de Nations League door de Spanjaarde­n winnend werd afgesloten.

De beste kansen in de beginfase van de eerste helft waren voor de Kroaten. Ivan Rakitic kreeg de tijd om te schieten, maar zag zijn poging net naast gaan. De grootste kans was vervolgens voor Ivan Santini, die vanaf een meter of vijf de bal aan de verkeerde kant van de paal plaatste. Na 24 minuten spelen viel de openingstr­effer aan de andere kant. Daniel Carvajal leverde met buitenkant een afgemeten voorzet af, die tegen de touwen werd gekopt door Saúl Ñíguez. Tien minuten later maakte Marco Asensio dankbaar gebruik van een slordighei­d in de Kroatische defensie. De vleugelaan­valler pikte de bal op, kreeg de tijd om uit te halen en verschalkt­e Lovre Kalinic met een streep: 2-0. Asensio was amper twee minuten later ook verantwoor­delijk voor de derde Spaanse treffer.

Hij werd vrijgelate­n op de rand van het strafschop­gebied, haalde uit en zag de bal via de rug van Kalinic binnen gaan. Vlak na rust was Asensio opnieuw betrokken bij een treffer. De vleugelaan­valler zette Rodrigo vrij voor de keeper, waarna de spits van Valencia de 4-0 op het scorebord zette. Nog binnen het uur bracht Spanje de marge zelfs naar vijf. Een hoekschop van Asensio werd door Sergio Ramos achter Kalinic gekopt. Asensio was na zeventig minuten spelen voor de vijfde keer betrokken bij een treffer. Hij leverde de bal in het strafschop­gebied af bij Isco, die in het strafschop­gebied dankbaar gebruik maakte van de ruimte en de stand op 6-0 bracht. Na de zesde treffer nam Spanje wat gas terug.

??  ?? Daniel Carvajal van Spanje heeft het leder onder controle, terwijl Mateo Kovacic van Kroatië niets meer kan doen. (Foto: Skysports)