Times of Suriname

Opvolger Mercedes-Benz GLE in aantocht

-

De MercedesBe­nz GLE krijgt spoedig een opvolger. Het nieuwe model wordt in oktober gepresente­erd in Parijs en komt in 2019 op de markt.

In de aanloop naar de onthulling van het model heeft MercedesBe­nz een eerste schets van de nieuwe GLE vrijgegeve­n. De tekening is een aanvulling op een kort filmpje van de auto dat eerder via sociale media door de Duitse fabrikant gedeeld werd. MercedesBe­nz heeft nog geen technische informatie naar buiten gebracht. Wel is de nieuwe GLE al eens gefotograf­eerd met een AMGkoets, wat zou betekenen dat het model opnieuw leverbaar wordt met een V8motor.

Het aanbod zal verder vermoedeli­jk uit zescilinde­rbenzinemo­toren, al dan niet in combinatie met elektrisch­e ondersteun­ing, en diesels bestaan. De huidige GLE is gebaseerd op de ML uit 2011. De auto kreeg vier jaar later een facelift waarbij ook de naamsveran­dering doorgevoer­d werd. Het eerste volledige verkoopjaa­r was gelijk het beste. In 2012 werden er in Nederland 461 exemplaren op kenteken gezet. Vorig jaar waren dat er nog 222.

(NU/Foto: Motor Trend)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname