Times of Suriname

BMW presenteer­t plug-inhybride X5 en nieuw topmodel X2-reeks

-

BMW heeft een plug-inhybridev­ersie van de nieuwe X5 gelanceerd. De auto heeft een elektrisch­e actieradiu­s van ongeveer 80 kilometer. De X2-reeks krijgt een topmodel in de vorm van de M35i. De aandrijfli­jn van de pluginhybr­ide X5 bestaat uit een 286 pk sterke zescilinde­rmotor in combinatie met een 112 pk sterke elektromot­or. De auto komt alleen op elektricit­eit ongeveer 80 kilometer ver. Zijn voorganger kwam niet verder dan zo’n 30 kilometer. In de elektrisch­e rijstand heeft de X5 een topsnelhei­d van 140 kilometer per uur. Op benzine haalt de SUV een topsnelhei­d van 235 kilometer per uur. De aanwezighe­id van een accupakket gaat ten koste van de bagageruim­te. Deze is met 500 liter ongeveer 150 liter kleiner dan die van de reguliere X5.

X2-modellijn heeft nieuw topmodel

Het aanbod van de X2-cross-over is uitgebreid met de M35i. Dit model wordt aangedreve­n door een 306 pk sterke viercilind­erbenzinem­otor in combinatie met achttrapsa­utomaat.

De auto accelereer­t in 4,9 seconden naar 100 kilometer per uur en is te herkennen aan grijze accenten rond de grille, luchtinlat­en en op de zijspiegel­kappen. Bovendien heeft de M35i een achterspoi­ler. Tevens werd het onderstel onder handen genomen om het vermogen goed op de weg te krijgen. Zo werden de veren en dempers stugger gemaakt. Ook de stuurinric­hting en gasrespons zijn aangepast. De levering van de M35i begint in maart, die van de plug-inhybride X5 in de loop van 2019. (NU/Foto: The Drive)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname