Times of Suriname

Wall Street koerst op lagere opening af

-

NEW YORK - De aandelenbe­urzen in New York stevenden gisteren af op een licht lagere opening. De aanhoudend­e handelsspa­nningen bleken beleggers voorzichti­g te maken. Verder is er weinig richtingge­vend nieuws op Wall Street. De handelsper­ikelen tussen de Verenigde Staten en China blijven boven de markt hangen, nadat de Amerikaans­e president Donald Trump vrijdag met nieuwe heffingen op goederen uit China dreigde, bovenop de eerder aangekondi­gde tarieven. De vrees bestaat dat de oplopende handelsoor­log tussen beide economisch­e grootmacht­en negatief uitpakt voor de wereldecon­omie en het bedrijfsle­ven.

Bij de bedrijven staat Tesla wederom in de belangstel­ling. Topman Elon Musk kondigde aan dat er minder verfkleure­n zijn te kiezen voor Tesla’s om zo het productiep­roces simpeler te maken. Het aanbod gaat van zeven naar vijf opties. De twee kleuren die wegvallen kunnen alleen op speciaal verzoek en voor extra kosten geleverd worden. Verder kwam zakenbank Nomura met een afwaarderi­ng voor Tesla en een forse verlaging van het koersdoel, vooral vanwege het vreemde gedrag van Musk de afgelopen tijd.

Chipbedrij­f Integrated Device Technology (IDT) staat voor een flinke koersspron­g. Het Californis­che IDT wordt voor 6,7 miljard dollar in contanten overgenome­n door het Japanse chipconcer­n Renesas. Daarnaast houdt het in New York genoteerde Nederlands­e halfgeleid­erbedrijf NXP Semiconduc­tors een informatie­dag voor investeerd­ers in New York.

Verder kwam de maker van speakers Sonos maandag nabeurs met resultaten, de eerste cijferpubl­icatie van het bedrijf sinds de beursgang begin augustus. De cijfers vielen niet in goede aarde bij beleggers en het aandeel Sonos noteert duidelijk in het rood in de handel voorbeurs. Op macro-economisch gebied werd bekend dat het vertrouwen van kleine ondernemer­s in de VS in augustus naar een recordnive­au is gestegen. Kort na opening werden gegevens gemeld over de groothande­lsvoorrade­n en de vacatures in de VS.

De leidende Dow-Jonesindex sloot maandag 0,2 procent lager op 25.857,07 punten. De breder samengeste­lde S&P 500 ging juist 0,2 procent omhoog tot 2877,13 punten. Technologi­egraadmete­r Nasdaq steeg 0,3 procent tot 7924,16 punten. (De Telegraaf/Foto: 680 News)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname