Times of Suriname

Britse booreiland­en dreigen stil te vallen door Brexit

-

LONDEN - De Britse energiesec­tor slaat alarm over de gevolgen van de Brexit voor boorplatfo­rms op de Noordzee. Als het door het vertrek uit de EU moeilijker wordt om aan personeel te komen, dreigen die zelfs stil te vallen.

In een rapport stelt de brancheorg­anisatie dat de olie- en gassector voor 5 procent leunt op niet-Britse arbeidskra­chten. Voor boorplatfo­rms is dat 7 procent. Het is voor de sector van vitaal belang dat er een regeling komt om zonder onderbreki­ng buitenland­s personeel aan te kunnen blijven trekken, stelt Oil and Gas UK. Het gaat dan niet alleen om personeel op de booreiland­en zelf.

Op de reddingsbo­ten die in noodgevall­en in actie komen, zit bijvoorbee­ld zeer gespeciali­seerd personeel. Als die boten niet onmiddelli­jk kunnen uitrukken, is het onmogelijk om de platforms draaiende te houden.

In het rapport meldt Oil and Gas UK ook dat in de eerste acht maanden van dit jaar nauwelijks olie uit het Britse deel van de Noordzee is gehaald. De booractivi­teiten liggen op het laagste niveau sinds 1965. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname