Times of Suriname

Nieuwe pasjes voor traditione­el gezag

-

PARAMARIBO – Het Ministerie van Regionale Ontwikkeli­ng (RO) is bezig met een project waarbij alle traditione­le gezagsdrag­ers voorzien zullen worden van nieuwe badges. Het gaat om 1613 dignitaris­sen te weten: 1210 basja’s, 28 hoofdbasja’s, 335 kapiteins, 37 hoofdkapit­eins, 1 stamhoofd en 1 waarnemend stamhoofd, 2 granmans en 1 waarnemend granman. Dit meldt het ministerie in een persberich­t.

Het project wordt uitgevoerd door het Directoraa­t Duurzame Ontwikkeli­ng voor Afro-Surinamers Binnenland (DDOAS).

Minister Edgar Dikan heeft het project op 7 september officieel gelanceerd. Dat gebeurde op het kantoor van DDOAS aan de Watermolen­straat. De nieuwe pasjes moeten de zichten herkenbaar­heid van het traditione­el gezag verbeteren. Het directoraa­t zal de komende tijd missies uitvoeren naar het binnenland en op centrale plekken zullen de dignitaris­sen van omliggende dorpen voorzien worden van de pasjes. De meeste dignitaris­sen beschikken over pasjes die twee jaar of ouder zijn.

Dit project is een voorloper op een ander project dat moet voorzien in het opzetten van een atelier voor RO. De voorbereid­ingen daartoe worden verricht door de commissie Opzetten Atelier. De bewindsman heeft de aanwezige dignitaris­sen gegarandee­rd, dat het ministerie met een eigen atelier uiteindeli­jk ervoor zal zorgen dat zij allemaal tijdig zullen beschikken over nieuwe uniformen. Hetzelfde atelier zal ook zorgen voor de uniformen van de Bestuursdi­enst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname