Times of Suriname

Liberiaans­e president Weah speelt mee in interland tegen Nigeria

-

VOETBAL De Liberiaans­e president George Weah is dinsdagavo­nd op 51jarige leeftijd nog eenmaal voor zijn land in actie gekomen. De Wereldvoet­baller van het Jaar 1995 speelde in de hoofdstad Monrovia bijna de gehele wedstrijd tegen Nigeria.

De oefeninter­land was bedoeld om het rugnummer 14 van 1987 tot 2002 vrijwel altijd het rugnummer van Weah in de nationale ploeg te eren, maar tegen de verwachtin­g in liep de president zelf met nummer 14 het veld op in het Samuel Kanyon Doe Stadium. De oudaanvall­er van onder meer Paris SaintGerma­in en AC Milan deed vervolgens 79 minuten mee tegen de Nigerianen, die aantraden met onder anderen Wilfred Ndidi van Leicester City. Nigeria won met 12 door goals van Henry Onyekuru (Galatasara­y) en Simeon Nwankwo (Crotone). Namens Liberia, dat 158e op de FIFArangli­jst staat, benutte Kpah Sherman een strafschop op het moment dat Weah al gewisseld was.

Het was de 61e interland van Weah, die in december 2017 tot president werd verkozen. Door zijn successen als voetballer is hij zeer populair in zijn land, dat in de jaren negentig geteisterd werd door een burgeroorl­og. Weah werd tijdens zijn actieve loopbaan kampioen van Frankrijk met PSG en van Italië met AC Milan. Hij was de eerste en tot dusver enige Afrikaanse winnaar van de Gouden Bal, de prijs voor de beste speler ter wereld. Naast PSG en AC Milan speelde hij in Europa voor AS Monaco, Chelsea, Manchester City en Olympique Marseille.

(Nusport)

 ??  ?? Mauro Icardi van Argentinië en Davinson Sanchez van Colombia strijden om de bal.(Foto: ESPN)
Mauro Icardi van Argentinië en Davinson Sanchez van Colombia strijden om de bal.(Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname