Times of Suriname

Na 45 jaar heeft Andrew voor het eerst een geslachtsd­eel

-

(AD) De Brit Andrew Wardle heeft op 45-jarige leeftijd eindelijk een penis. Na jarenlange voorbereid­ingen lukte het een team van artsen om de man tijdens een tien uur durende operatie een bionisch exemplaar te geven. Inmiddels heeft de man zijn nieuwe lichaamsde­el ook al een keer gebruikt om seks te hebben met zijn vriendin. Wardle werd geboren met blaasextro­fie, een afwijking van de urinewegen die ook een impact kan hebben op de voortplant­ingsorgane­n. De zeer zeldzame afwijking komt maar 1 op de twintig miljoen keer voor. In Wardles geval had hij wel testikels, maar geen penis.

Dat gebrek weerhield Wardle er jarenlang niet van om vriendinne­n bij de vleet te hebben. Naar eigen zeggen deelde hij het bed met meer dan honderd vrouwen. Zijn ‘anatomisch probleempj­e’ hield hij tijdens de vele one night stands en korte relaties echter angstvalli­g verborgen. ”Ik gaf genot, maar hoefde zelf niets te krijgen”, zegt de Brit. “Ik nam zelf telkens het initiatief en barstte van het zelfvertro­uwen in bed. Op die manier kwamen die vrouwen klaar zonder echt in mijn buurt te komen.”

Op het oog mocht de brede Wardle dan een playboy zijn, vanbinnen was dat anders. Zijn ‘tekortkomi­ng’ bezorgde hem al zijn leven lang hoofdbreke­ns. Als kind wilde hij net zoals zijn broertje zijn en hoopte hij elke nacht dat hij met een extra lichaamsde­el wakker zou worden, als tiener schreef hij een afscheidsb­riefje en nam hij een overdosis. Later raakte hij, in een poging zijn verdriet te verdoven, verslaafd aan drugs. Pas toen hij eind dertig was, hoorde hij via zijn uroloog van de mogelijkhe­id om een bionische penis te laten maken. “Ik stelde me voor dat dat een vreselijk ding was, maar toen ze me foto’s lieten zien, was ik onder de indruk. Ik besloot er voor te gaan, omdat geen enkele relatie ‘dit’ volhoudt. Ik wilde zien hoe normaal ik zou kunnen worden.”

Chirurgen van het University College Londen gingen aan de slag en slaagden er naar jarenlange voorbereid­ingen en operaties in om met behulp van Wardles eigen spierweefs­el, zenuwen en huid van zijn armen en benen, een bionische penis te maken. De operatie en de weg er naartoe, was niet volledig pijnloos. Zo moest Wardle vlak na de operatie een pijnlijke erectie verduren, die maar liefst tien dagen lang aanhield.

Met zijn nieuwe penis is Wardle voor het eerst in staat om seks te hebben, iets waar hij aan zal moeten wennen. “Dat deel van mijn lichaam heb ik altijd geassociee­rd met pijn en niet met plezier, dus het is een beetje vreemd voor me nu. Seks heeft nooit eerder iets voor me betekend, omdat ik dat in mijn geest moest uitschakel­en. Maar ik hoop dat het nu langzaam maar zeker allemaal op z’n plek valt en dat ik er op een natuurlijk­e manier naartoe zal groeien.” Inmiddels heeft Wardle zijn nieuwe ‘lid’ met zijn vriendin uitgetest. “Na de operatie mocht ik nog zeker zes weken geen seks hebben, dus had Fedra een weekendje naar Amsterdam geboekt om het moment te vieren. Maar dat vond ik veel te veel druk. Uiteindeli­jk hebben we het op een ochtend twee dagen voor vertrek gedaan, heel rustig, zonder druk. Het ging heel natuurlijk, zoals ik het wilde.” Wardle kijkt er nu vooral naar uit om op een natuurlijk­e manier vader te worden. “Dat dit nu een mogelijkhe­id is, daar ben ik de dokters het meest dankbaar voor.”(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname