Times of Suriname

Mensen met een beperking willen ook verhoging

-

PARAMARIBO - “Het lijkt er steeds op dat de regering de mensen met een beperking vergeet. Iedereen krijgt een salarisver­hoging behalve de mensen met een beperking, terwijl juist die mensen het moeilijk hebben”, zegt Aniel Koendjbiha­rie, voorzitter van Wang Okasi.

Koendjbiha­rie geeft aan dat de organisati­e onlangs een open brief heeft gestuurd naar de regering waarin aandacht wordt gevraagd voor de mensen met een beperking. Hij vertelt verder dat de mensen slechts SRD 325 ontvangen en dat dit bedrag reeds is achterhaal­d. “We hadden aan de regering gevraagd om het bedrag van de mensen met een beperking gelijk te trekken met dat van het AOV welke SRD 525 is en zelfs dat bedrag is al lang achterhaal­d.” Hij merkt op dat alles in de winkel duurder wordt en vooral voor deze doelgroep het nog zwaarder wordt om te overleven omdat deze mensen nauwelijks een baan kunnen vinden om voor zichzelf te kunnen zorgen.

De voorzitter hoopt dat de regering dit jaar nog de uitkering van de mensen met een beperking zal aanpassen en dan in het eerste kwartaal van 2019 nog een verhoging zal geven aan deze doelgroep. Het is de bedoeling dat partijen om de tafel gaan zitten om te berekenen hoeveel de mensen met een beperking eigenlijk nodig hebben om het hoofd boven water te houden gezien de huidige situatie waar alles steeds duurder wordt.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname