Times of Suriname

Slagerij annex broodjesza­ak na sluiting weer open

-

PARAMARIBO - Bestuursam­btenaren van de afdeling Milieu en Gezondheid­sdienst hebben gisteren met ondersteun­ing van het Bureau Openbare Gezondheid­szorg (BOG) een slagerij annex broodjesza­ak in Paramaribo-Noord gesloten.

Het onderhoofd van de afdeling Beheer Bestuurs Ressorten Dwight Sabajo geeft aan dat BOG een geur waarnam, waarna er assistenti­e van het commissari­aat werd gevraagd. Tijdens controlewe­rkzaamhede­n bleek dat er heel wat vervallen producten in de zaak aanwezig waren. In het magazijn werd er muizenpoep aangetroff­en. Verder is de verwerking­sruimte van rauw vlees bevuild en wordt het vlees blootgeste­ld aan vliegen. Verder zijn de producten niet voorzien van een etiket waarop de productie- en vervaldatu­m vermeld zijn. Sabajo geeft verder aan dat afvalreste­n gewoon aan de achterkant van het pand werden gegooid omdat er geen tonnen aanwezig waren. Dit zorgt ervoor dat er ratten op het terrein komen. Het onderhoofd geeft aan dat deze slagerij annex broodjesza­ak in juli al gesloten was voor een week nadat er onregelmat­igheden waren geconstate­erd. Hij zegt dat de eigenaar van de slagerij annex broodjesza­ak woensdag de werkzaamhe­den heeft uitgevoerd. De nodige zaken die in orde gemaakt moesten worden, heeft hij in orde gemaakt zoals het plaatsen van tonnen, het schoonmake­n van het magazijn, etiketten plaatsten op de producten, waarna de zaak na herinspect­ie gisteren weer normaal open was.

“We zullen de werkzaamhe­den strenger uitvoeren en zullen ook de mensen begeleiden, zodat dit zich niet weer herhaalt, maar dat de zaak voortaan precies zo eruit ziet als hoe het nu is. Omdat er rekening gehouden moet worden met de gezondheid van de burgers”, aldus Sabajo.

WI

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname