Times of Suriname

Shaqiri maakt zich niet druk om beperkte speeltijd

-

VOETBAL - Xherdan Shaqiri maakt zich niet druk om zijn beperkte speeltijd bij Liverpool. De zomeraanko­op van vijftien miljoen euro heeft geen basisplek in het elftal van Jürgen Klopp: in de eerste vier competitie­duels kwam Shaqiri slechts tot twee invalbeurt­en. De Zwitser heeft er vertrouwen in dat hij meer aan spelen zal toekomen en dat Liverpool dit seizoen prijzen kan gaan pakken. Shaqiri kijkt ‘relaxed’ aan tegen het feit dat hij een rol als wisselspel­er heeft, vertelt hij in The Independen­t. “Er komen nog veel wedstrijde­n aan. Elke speler zal genoeg speeltijd krijgen, verwacht ik.” Shaqiri bestrijdt moeite te hebben om zich aan de speelstijl van Liverpool aan te passen. “Ik kende de trainer en zijn speelstijl al van tevoren. Natuurlijk verandert er veel als je van Stoke City naar Liverpool gaat, want het is een heel grote club.”

“Maar ik heb gespeeld bij Bayern München en Internazio­nale, dus ik wist hoe dat zou zijn”, vervolgt de 26-jarige spelmaker, die vorig seizoen in dienst van Stoke kwam tot acht doelpunten en zeven assists. Als buitenstaa­nder zag hij dat Liverpool een indrukwekk­end seizoen doormaakte, waarin het de finale van de Champions League haalde. Ook deze jaargang zijn the Reds goed begonnen, want na vier duels staat de teller op twaalf punten.

De goede start is volgens Shaqiri een voorbode voor wat moet komen. “Ik denk dat we veel topwedstri­jden gaan spelen. Ik verwacht goed voetbal in de komende weken en ik heb zin in de wedstrijde­n die eraan komen. We willen blijven presteren zoals we nu doen. Liverpool is een van de grootste clubs ter wereld en heeft een heel goed jaar achter de rug. Jammer genoeg pakte de club geen prijs, maar dat gaan we nu alsnog proberen. Dat is nu het belangrijk­ste.”

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname