Times of Suriname

FCB sluipt top vier binnen

-

VOETBAL - Unai Emery kon tijdens de interlandp­eriode iedere dag samenwerke­n met Mesut Özil. De manager van Arsenal is tevreden met de inzet van de Duitser.

Özil ontbrak eind augustus wegens ziekte in de wedstrijds­electie van The Gunners voor het duel met West Ham United, maar Engelse media speculeerd­en over een conflict met Emery. Op de persconfer­entie van Arsenal benadrukte de Spanjaard nogmaals dat daar niks van klopt. “We kunnen prima met elkaar opschieten.”

“Ik heb een goede verstandho­uding met Mesut en in profession­eel opzicht probeer ik hem tot het uiterste te drijven, zodat zijn kwaliteite­n volledig tot uiting komen op het veld.” In de laatste wedstrijd voor de interlandp­eriode, uit tegen Cardiff City (23) was Özil er gewoon weer bij. Aangezien de Duitse routinier afscheid heeft genomen Unai Emery kon tijdens de interlandp­eriode iedere dag samenwerke­n met Mesut Özil. De manager van Arsenal is tevreden met de inzet van de Duitser. (Foto: Nusport) ZAALVOETBA­L - FCB sluipt de top vier van de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond binnen. De nieuwkomer won woensdag met 7-3 van Inter Jakin in de Anthony Nestysport­hal. FCB heeft met de overwinnin­g 24 punten en verlaat hiermee de vijfde plaats voor de derde. Inter Jakin blijft steken op twaalf punten en ziet de kansen om de playoffs te halen steeds kleiner worden.

Inter Jakin dat theoretisc­h nog een kans had om de playoffs te halen, begon de ontmoeting goed en opende de score. In de derde minuut vond Andy Hart het net: 1-0. FCB liet het hoofd niet hangen en twee minuten later trok Luciano Herkul de score gelijk: 1-1. Inter Jakin gaf het niet op. Het team bereikte vorig jaar nog de playoffs en nam de voorsprong in de achttiende minuut door een doelpunt van Hart: 2-1. Inter Jakin kon echter niet lang genieten van de voorsprong, want binnen een minuut trok Roy Lespeki de score weer gelijk: 2-2. Dit werd ook de ruststand van de wedstrijd.

In de tweede helft was FCB oppermacht­ig. Het team domineerde vanaf de eerste minuut en nam ook de voorsprong, die het niet meer uit handen gaf. In de 21ste minuut was het Terence Pinas die het net vond en twee minuten later verruimde Renaldo Tolud de voorsprong: 4-2. Inter Jakin probeerde hierna terug te komen, maar het mocht niet baten. Het was juist Gregg Fraser die het vijfde doelpunt scoorde en de ontmoeting buiten bereik van Inter Jakin zette: 5-2. In de resterende minuten scoorde FCB nog twee keer via Pinas en Gorgio Bhoi. Daninio Gill vond het net voor Inter Jakin.