Times of Suriname

Chievo krijgt drie punten aftrek en forse boete

-

VOETBAL - Chievo Verona heeft drie punten aftrek en een boete van 200.000 euro gekregen voor gerommel met de boekhoudin­g. De club komt nu op min twee te staan en is daarmee logischerw­ijs de nieuwe hekkenslui­ter in de Serie A.

Chievo Verona speelt sinds 2008 in de Serie A, waarin het afgelopen seizoen op de dertiende plaats eindigde. Voorzitter Luca Campedelli en de overige bestuursle­den hebben de laatste jaren via illegale transactie­s de financiële positie van hun club gunstiger doen lijken, om op die manier de licentie voor de Serie A te behouden.

Volgens de aanklager had Chievo onder meer spelers aan Cesena verkocht, waarbij met de transferso­mmen gerommeld werd. De winst zou op papier groter dan in werkelijkh­eid zijn, om zo een florissant­er beeld te krijgen. Italiaanse media noemden woensdag een aftrek van vijftien punten als mogelijke straf, maar het bleef beperkt tot ‘slechts’ drie punten. Voorzitter Campedelli werd bovendien voor drie maanden geschorst en de adviseurs Piero Campedelli, Giuseppe Campedelli, Michele Cordioli en Antonio Cordioli zijn voor twee weken uitgeslote­n. Chievo haalde in de eerste drie wedstrijde­n van het nieuwe seizoen een schamel punt. De ploeg van trainer Lorenzo D’Anna speelde alleen thuis tegen Empoli doelpuntlo­os gelijk (0-0). (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname