Times of Suriname

Cheryshev vrijgespro­ken van dopinggebr­uik

-

VOETBAL - Valenciaaa­nvaller Denis Cheryshev is vrijgespro­ken van dopinggebr­uik. Het Spaanse antidoping­agentschap (AEPSAD) heeft zijn onderzoek naar de 27-jarige Rus gesloten.

“Dit besluit is medegedeel­d aan de voetballer, het Russische antidoping­agentschap en het mondiale antidoping­agentschap (WADA)”, meldde een woordvoerd­er van het AEPSAD gisteren aan persbureau Reuters. Cheryshev deelde via Twitter een brief van het Spaanse antidoping­agentschap. Daarin staat onder meer dat er “geen tekenen van onwetmatig gedrag zijn gevonden.”

Eerder deze week werd bekend dat de AEPSAD een onderzoek was gestart naar Cheryshev. De aanleiding was een interview met de vader van de aanvaller, die beweerde dat zijn zoon in aanloop naar het WK was geinjectee­rd met een groeihormo­on om te herstellen van een blessure.

Denis Cheryshev heeft altijd ontkend dat hij verboden middelen heeft gebruikt. De Russische voetbalbon­d sprak na het interview van een misverstan­d en zei dat de voormalige speler van Real Madrid een toegestane bloedplasm­atherapie had gehad.

Cheryshev was deze zomer bij het WK in eigen land een van de uitblinker­s bij Rusland. Het gastland haalde verrassend de kwartfinal­es, mede door vier goals van de aanvaller.

Cheryshev eindigde als gedeeld tweede op de topscorers­lijst, achter de Engelsman Harry Kane (zes goals). De Rus wordt dit seizoen door Villarreal verhuurd aan Valencia. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname