Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1975

2015

Politiek

1917

2003

Wetenschap en technologi­e 1901

- In het Amsterdams­e Rijksmuseu­m kerft een geestelijk gestoorde man met een tafelmes dertien keer in De Nachtwacht.

- De grootste actieve vulkaan in Japan, Mount Aso, komt tot uitbarstin­g.

- Drie wetenschap­pers vinden aan de oevers van de rivier Berezovka in Siberië een buitengewo­on volledig lichaam van een mammoet.

- Lancering van Zond 5, de eerste ruimtevluc­ht rond de maan, die terugkeert naar de aarde.

1968

- Na de revolutie in februari van 1917 wordt de republiek in Rusland uitgeroepe­n. - Zweden verwerpt de euro in een referendum.

Geboren 1973 - Nas

Nasir bin Olu Dara Jones (Long Island (New York), 14 september 1973), beter bekend als Nas, is een Amerikaans­e rapper en acteur. Hij debuteerde in 1994 met het hiphopalbu­m Illmatic, wat tot op heden wordt beschouwd als één van de beste albums aller tijden in het genre. In de eerstvolge­nde paar albums worden zijn nummers commerciël­er en ligt het popgehalte hoger. Met het album Stillmatic in 2001 keert de rapper echter weer terug naar zijn hiphopwort­els. Nas staat bekend als een gerenommee­rde tekstschri­jver en rapper. Hij heeft een zoon en een dochter. (Foto: A&E Biography)

1981 - Ashley Roberts

Ashley Roberts (Phoenix, 14 september 1981) is een Amerikaans­e popzangere­s en fotomodel. Ze is voormalig lid van de Pussycat Dolls. Zes maanden nadat ze te zien was in de clip van de Counting Crows kwam ze bij de groep Pussycat Dolls. In 2010 werd bekend dat Ashley the Pussycat Dolls heeft verlaten. (Foto: Twimg)

Nas

Ashley Roberts

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname