Times of Suriname

Model beweert dat borsten twee maten groeiden dankzij superfood

-

Brigette Cooper heeft meer dan 30.000 volgers op Instagram, en die zagen haar borsten plots merkbaar toenemen in volume. Volgens Brigette is dat allemaal te danken aan één bepaald soort superfood. Maar dokters stellen zich daar toch vragen bij. Haar borsten gingen van een C-cup naar een E-cup, zo vertelt Brigette Cooper op Instagram, en dat is allemaal te danken aan poeder van de maca-plant dat ze nam als voedingssu­pplement. Dat zou je meer energie en een hoger libido geven, maar ook je hormonen in balans brengen. Volgens Brigette is niets minder waar. Ze stopte twee maanden geleden met de superfood omdat die negatieve nevenwerki­ngen had. Volgens haar zorgde het ervoor dat haar hormonen helemaal in de war raakten en ze om de week menstrueer­de.

De groei van haar borsten is volgens Brigette ook een nevenwerki­ng van het poeder, ook al is ze daar niet helemaal zeker van. “In de winter kom ik ook bij en daar gaat ook veel van naar mijn borsten.” Heel wat fans reageren vrolijk dat ze meteen ook datzelfde poeder gaan kopen, maar Brigette waarschuwt hen meteen: “Ik wou dat jullie in mijn schoenen stonden en mijn borsten voelden, ze zijn niet aangenaam.”

Dokter Sara Jarvis heeft ook sterke twijfels bij het gebruik van maca-poeder om grotere borsten te krijgen. Volgens haar is het ‘extreem onwaarschi­jnlijk’ dat zoiets gebeurt. Ze ziet eigenlijk zelfs geen enkele specifieke reden om het poeder te nemen: “Het heeft veel mineralen, B-vitaminen en wat magnesium, calcium en zink. Maar er zijn nauwelijks studies die aantonen dat het een specifiek effect heeft.” (Nieuwsblad)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname