Times of Suriname

Robben leidt zege Bayern in met heerlijk doelpunt

-

VOETBAL - Bayern München heeft zaterdag vrij eenvoudig gewonnen van Bayer Leverkusen. Na een tegenvalle­nde en tumulteuze start leidde Arjen Robben met een heerlijk doelpunt de competitie­zege in. Bayern verzuimde daarna het krachtsver­schil uit te drukken in de score.

De wedstrijd leverde al vroeg spektakel op. In de vierde minuut stopte Manuel Neuer de penalty van Kevin Volland en hij keerde ook knap de rebound van dichtbij. Scheidsrec­hter Tobias Welz liet de strafschop opnieuw nemen, omdat meerdere spelers van Bayern te vroeg inliepen. Opvallend genoeg ging ditmaal Wendell achter de bal staan. De Braziliaan schoot wel raak.

Bayern rechtte snel de rug in de vermakelij­ke openingsfa­se. Binnen tien minuten schoot Corentin Tolisso met zijn tweede poging de gelijkmake­r binnen. In de negentiend­e minuut kwam Bayern ook op voorsprong. Jonathan Tah kopte de bal in de voeten bij Robben, die rustig controleer­de en de bal strak raak volleerde in de verre hoek: 2-1. Het was de 97ste Bundesliga­goal van Robben (en zijn 140ste in totaal voor Bayern). Enkele minuten na zijn doelpunt leek Robben dichter bij de bijzondere grens van honderd treffers te komen, toen hij opnieuw opdook voor het doel van Leverkusen. Maar zijn poging richting verre hoek zeilde naast.

Bayern bleef Leverkusen onder druk houden, maar creëerde voor rust geen opgelegde kansen meer. Beide ploegen verloren in de eerste helft een middenveld­er. Leverkusen­captain Lars Bender en Tolisso moesten het veld geblesseer­d verlaten. Met James Rodríguez als vervanger van de doelpunten­maker bleef Bayern de dominante ploeg in de tweede helft.

In de zestigste minuut waren Robben en Thomas Müller dicht bij de 3-1, net als Robert Lewandowsk­i een paar minuten later. Toen de wedstrijd al redelijk doodgebloe­d was, kreeg Karim Bellarabi rood voor een harde overtredin­g op Rafinha en maakte Rodríguez tegen tien man in de negentigst­e minuut alsnog de derde treffer voor Bayern met een kopbal.

Door de overwinnin­g is koploper Bayern in aanloop naar een zware week met uitwedstri­jden tegen Benfica (woensdag, Champions League) en Schalke 04 (zaterdag, Bundesliga) de enige ploeg met negen punten uit drie wedstrijde­n in de Bundesliga.