Times of Suriname

Adams scoort vier keer

-

ZAALVOETBA­L – Zwaluw’96 is een stap dichter bij de playoffs in de hoofdklass­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. In de Anthony Nestysport­hal werd Giants zondag verslagen met 7-2. Ike Adams scoorde maar liefst vier keer in deze ontmoeting. Zwaluw’96 heeft met de overwinnin­g 26 punten en bezet de derde plaats, terwijl Giants op de negende plaats blijft steken met zes punten.

In de eerste helft was Zwaluw’96 niet te stoppen, vooral in de eindfase. In de beginfase werden de kansen gecreëerd, maar werden niet omgezet in doelpunten. In de zestiende minuut opende Marcel Plet de score: 1-0. Hierna vonden clubtopsco­order Adams en Silvio Kastadi het net: 30. De ruststand werd bepaald door Adams met zijn tweede doelpunt: 40. Giants kon geen veerkracht tonen om terug te komen van de achterstan­d.

In de tweede helft speelde Zwaluw’96 verdedigen­d en nam niet veel risico’s. Dit gaf Giants de mogelijkhe­id om in de 31ste minuut de achterstan­d te verkleinen via Roger Kantiel: 4-1. Giants kon niet lang van dat doelpunt genieten, want na twee minuten was het Plet, die de voorsprong verruimde: 5-1. Hierna nam Zwaluw’96 voorgoed afstand van Giants, door twee doelpunten van Adams. Hiermee eindigde de huidige topscoorde­r van de hoofdklass­e het duel met vier doelpunten. In de slotfase was het Cherano Bruinhart die het laatste doelpunt maakte in de ontmoeting.