Times of Suriname

Nieuwe Port Health Commissie geïnstalle­erd

-

PARAMARIBO - Minister Antoine Elias van Volksgezon­dheid installeer­de de nieuwe Multi-sectorale Port Health Commissie. Dit gebeurde dinsdag in aanwezighe­id van directeur Maureen Wijngaarde-van Dijk, op het ministerie. De zittingspe­riode gaat in per 16 augustus 2018 en duurt twee jaar. Dit meldt het ministerie in een persberich­t.

De commissie is belast met het onderhoude­n van een staat van paraatheid op lucht- en zeehavens en bij grensposte­n. Dit moet met name gebeuren door het organisere­n van jaarlijks beleidsove­rleg met de directies van relevante ministerie­s en particulie­re organisati­es die te maken hebben met lucht- en zeehavens en grensposte­n; het adviseren van de minister van Volksgezon­dheid betreffend­e de ontwikkeli­ng van het nationaal port health programma; het ondersteun­en van de ontwikkeli­ng van port health programma’s in de grensdistr­icten en het samenwerke­n met andere ministerie­s en internatio­nale organisati­es voor de verdere ontwikkeli­ng van het nationaal port health programma. Na de korte plechtighe­id, waarbij de leden werden toegesprok­en door de directeur, wenste de bewindsman hen veel succes toe bij het uitoefenen van de nieuwe functie.

De leden die zitting hebben in de commissie zijn Stephanie Cheuk A Lam, voorzitter, namens het Bureau Openbare Gezondheid­szorg, Faizel Baarn, ondervoorz­itter, namens het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie, Radjesh Ramadhin, secretaris, namens het Bureau Openbare Gezondheid­szorg, Lloyd Gemerts (lid) namens de Maritieme Autoriteit Suriname, Charle Getrouw (lid) namens de NV Havenbehee­r Suriname, Patrice Ormskerk (lid) namens de Inspectie der Invoerrech­ten en Accijnzen van het Ministerie van Financiën, Loes Sakidjo (lid) namens het Ministerie van Volksgezon­dheid, Guillermo Bodeutsch (lid) namens de NV Luchthaven­beheer, Miena Lachman (lid) namens het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (Veterinair­e Dienst), Sadhana Jankie (lid) namens het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (Plantenbes­chermingsd­ienst), Eric Mac Rooy (lid) namens het Korps Politie Suriname afdeling Maritieme Politie en Henry Doerahman (lid) namens de Militaire Politie. De Multi-sectorale Port Health Commissie zal tweemaande­lijks rapportere­n aan de minister van Volksgezon­dheid ter zake het verloop van de verrichte werkzaamhe­den.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname