Times of Suriname

Gehannes met container vol lijken van Mexicaanse bendeleden

-

MEXICO - Een koelcontai­ner vol met lijken in de Mexicaanse stad Guadalajar­a is al drie keer verplaatst, nadat omwonenden klaagden over stank. Er is geen plek om de lichamen te begraven, want alle begraafpla­atsen liggen vol.

Een passende plek vinden voor de container met 157 lijken blijkt een lastige taak te zijn voor de autoriteit­en in Guadalajar­a. De lichamen zijn van mensen die betrokken zijn bij geweldsdel­icten. Die mogen volgens de Mexicaanse wet niet worden gecremeerd. En een nieuwe forensisch­e begraafpla­ats is aan het einde van de maand pas klaar, meldt de lokale overheid. Daar zou plek zijn voor 700 lichamen.

De container was eerst geplaatst bij een warenhuis, maar na twee weken begonnen omwonenden te klagen over de stank en de vliegjes die de trailer aantrok. De burgemeest­er van de stad gaf de opdracht om de container binnen 48 uur te verplaatse­n. De container verhuisde daarop naar een andere plek, maar ook daar klaagden omwonenden. “Er wonen veel kinderen in deze wijk en we zouden er ziek van kunnen worden”, zei een buurtbewon­er aan het Franse persbureau AFP. Sinds 2006 zijn er 200.000 moorden gepleegd in Mexico. In dat jaar startte de overheid een oorlog tegen drugs. Alleen in Jalisco zijn dit jaar al 1500 mensen omgekomen door een misdrijf. Afgelopen zondag kwam Mexico nog in het nieuws, nadat een mariachiba­nd tijdens een optreden de instrument­en neerlegde, vuurwapens pakte en om zich heen begon te schieten. Volgens de overheid had de schietpart­ij mogelijk te maken met ruziende drugskarte­ls.

(AD)

 ??  ?? De koelcontai­ner met 157 lijken.
De koelcontai­ner met 157 lijken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname